U20-joukkueen Eero Niemi ja Leevi Viitala Ässien harjoitusryhmään - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

U20-joukkueen Eero Niemi ja Leevi Viitala Ässien harjoitusryhmään

Ässillä on edessään kolmen ottelun viikko.

Eero Niemi on iskenyt tämän vuoden puolella kolme maalia U20 SM-sarjassa.

23.2. 14:59

Ässät saa uutta verta harjoitusryhmäänsä, kun U20-joukkueen hyökkääjät Eero Niemi ja Leevi Viitala vahvistavat patapaitoja.

Viitala, 19, on jo nähty liigajäillä tällä kaudella. Pomarkkulainen on pelannut kolmessa Ässien ottelussa ja kerännyt yhden syöttöpisteen. U20-sarjassa Viitala on tehnyt kovaa jälkeä keräämällä tällä kaudella 26 ottelussa tehot 25+10=35.

Niemi, 18, ei sen sijaan ole vielä debytoinut Liigassa. Pohjois-Amerikassakin kaudella 2019–2020 pelannut hyökkääjä on kerännyt tällä kaudella U20 SM-sarjassa 24 ottelussa tehopisteet 7+9=16.

Uutena kasvona harjoitusryhmään liittyy myös Sakari Salminen, joka palaa Ässiin kevääseen 2022 saakka jatkuvalla sopimuksella.

Salmisen paluu nähtäneen tosin vasta maaliskuun alkupuolella.

Lue lisää: Patapaitaan palaava Sakari Salminen: ”Mikä vain rooli kelpaa”

Ässät aloittaa peliviikkonsa Porissa, kun se kohtaa KalPan keskiviikkona. Perjantaina luvassa on vierasottelu JYPiä vastaan ja lauantaina kotiottelu HIFK:ta vastaan.

Ässien viikkokatsauksen mukaan päävalmentaja Ari-Pekka Selin ja keskushyökkääjä Peter Tiivola ovat yhä karanteenissa, joka juontaa juurensa Leijonien EHT-turnaukseen.

Karanteenin kestoa ei tiedoteta.

Lue lisää: Ässille takaisku – Leijonat karanteeniin pelaajan koronatartunnan takia

Samuli Aaltonen, jonka piti pelata JYPiä vastaan viikko sitten tiistaina mutta joka ei kuitenkaan ollut Padan kokoonpanossa, on viikkokatsauksen mukaan kuukauden verran sivussa tositoimista.

Hyökkäyksestä puuttuvat myös Otto Kivenmäki ja Niklas Appelgren. Kivenmäki palaa arvion mukaan pelikuntoon kahden viikon ja Appelgren kahden kuukauden kuluttua.

Hyökkääjistä Lauri Kulmalan ja Valtteri Pihlajamäen kaudet ovat jo päättyneet vaivojen takia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: