Barkov varmisti Panthersin voiton Starsista - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Barkov varmisti Panthersin voiton Starsista

Florida ja Dallas kohtaavat tällä viikolla vielä kahdesti.

Arkistokuva.

23.2. 9:39

Miami / Helsinki

Aleksander Barkov leimasi Florida Panthersin 3–1-voiton Dallas Starsista NHL-jääkiekkoliigassa varmaksi tekemällä ottelun viimeisen maalin tyhjiin 28 sekuntia ennen loppua.

Barkov sai kiitokset myös Panthersin 2–1-maalista, jonka laukoi toisessa erässä Keith Yandle. Barkov peitti maalin edessä Starsin maalivahdin Anton Hudobinin näkyvyyden.

– Tietenkin se meni sisään vain siksi, että Barkov oli hänen silmillään. Barkov on isokroppainen kaveri maalilla, kaveri joka tienaa elantonsa siellä. Se oli mahtava maski häneltä ja tietenkin tärkeä maali, Yandle kiitteli NHL:n nettisivuilla.

Panthers teki seuraennätyksen laukomalla 29 kertaa kohti Dallasin maalia toisessa erässä. Aiempi ennätys oli 28 laukausta Washington Capitalsia vastaan lokakuussa 2005. NHL:n ennätys on 33 laukausta yhdessä erässä ja sen teki Tampa Bay Lightning Chicago Blackhawksia vastaan lokakuussa 2018.

Hudobin torjui 49 laukausta, mikä sivuaa hänen henkilökohtaista ennätystään NHL:ssä.

– Tämä oli hänen paras pelinsä. Hukkasimme mahtavan maalivahtisuorituksen. Tuntuu pahalta Antonin puolesta. Tämä oli hänen koko vuoden paras pelinsä. Ilman Antonia tämä peli olisi todennäköisesti päättynyt 8–1. Ei anneta tyhjiin tehdyn maalin hämätä, se oli 2–1. Tämä oli Antonin selkeästi paras suoritus, Dallasin valmentaja Rick Bowness sanoi.

Panthers on voittanut kymmenestä viime pelistään seitsemän. Panthers kohtaa Starsin tällä viikolla vielä kahdesti.

– Jokainen peli on erilainen. Emme tietenkään halua mennä taaksepäin ja miettiä sitä mitä aiemmin tapahtui. Esimerkiksi viime perjantaina voitimme Detroitin 7–2 ja seuraavan pelin hävisimme 1–2. Niin ei voi tapahtua uudelleen. Olemme paljon valmiimpia kuin Detroitia vastaan. Dallas on loistava joukkue. Jos heille antaa paikkoja, he käyttävät ne. Meidän täytyy seuraavassakin pelissä tehdä sitä samaa, mitä teimme nyt koko pelin ajan, Barkov sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos