Ässät pyrki kolmen pelin voittoputkeen Turussa, mutta porilaiset nollattiinkin ensimmäisen kerran tällä kaudella - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät pyrki kolmen pelin voittoputkeen Turussa, mutta porilaiset nollattiinkin ensimmäisen kerran tällä kaudella

Satakunnan Kansa seurasi illan ottelua tässä artikkelissa.

Linus Söderströmillä riitti töitä perjantai-illan ottelussa Padan maalilla. Hyvin pelannut ruotsalainen ehti kiekon eteen 22 kertaa, torjui rangaistuslaukauksen ja päästi molemmat maalinsa alivoimalla.

5.2. 13:37 | Päivitetty 5.2. 20:53

TPS–Ässät 3–0. Pelin ykkösnimi oli turkulaisten maalivahti Andrei Karejev.

1. erä: 1–0

Ottelu ei saa samanlaista salama-alkua kuin marraskuussa, jolloin TPS iski avausmaalin vain neljän sekunnin jälkeen.

TPS saa kuitenkin luotua painetta alkuminuuteilla, ja se johtaa siihen, että Teemu Vuorisalo ja Roni Hirvonen lähtevät samaan aikaan jäähyaitioon. Molemmat saavat kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Ässien maalivahti Linus Söderström torjuu erikoistilanteen alussa Lauri Pajuniemen ja Juuso Pärssisen vedot, mutta toista Pajuniemen laukausta Söderström ei enää saa kiinni, vaan yläkulmaan uppoava veto katkaisee ruotsalaisvahdin yli 112 minuutin maalittoman putken ajassa 5.09.

TPS pysyy niskan päällä ja pommittaa vaarallisesti kohti Ässien maalia, mutta Söderström ottaa hyviä torjuntoja.

Erän loppupuolella Pata saa juonesta kiinni, ja Nicolai Meyerin laukaus on tasoittaa lukemat 1–1:een. TPS:n venäläismaalivahti Andrei Karejev ottaa kuitenkin komean torjunnan.

Meyerillä on erän lopussa vielä toinenkin paikka, kun Sebastian Wännström saa kiekon haltuunsa kesken TPS:n hyökkäyksen ja lähettää kultakypärä Meyerin läpiajoon. Karejev pitää kotijoukkueen maalin kuitenkin puhtaana.

Aivan erän lopulla TPS saa vielä jäähyn, kun Eemil Viro vääntää Nicolai Meyerin kanssa sillä seurauksella, että Viro saa kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Ainoa laukaus maalia kohti syntyy kuitenkin Söderströmille.

2. erä: 0–0

Ässät saa ylivoimapalettinsa toimimaan heti erän alussa, ja Jakob Stenqvistillä on mainio paikka laukoa Pata tasoihin, mutta TPS-vahti Karejev ottaa taas ison torjunnan. Ässät ei saa maalihanaansa auki ylivoiman aikana.

Kanadalaishyökkääjä Ty Rattie on tehdä ensimmäisen maalinsa patapaidassa, kun hän pääsee irti Roni Hirvosen esityön ansiosta. Karejev torjuu tämänkin. Hetken päästä Rattie jo painii TPS-puolustaja Alen Bibicin kanssa laidassa, ja Bibic saa tästä väännöstä väkivaltaisuusjäähyn.

Ässien ylivoima yskii. Kasper Kotkansalo pääsee kyllä laukomaan maalia kohti, mutta kiekko lentää suoraan Karejevin syliin. Ylivoiman lopulla Rattie luo herkullisen paikan Hirvoselle, mutta Pata ei saa vieläkään avausmaaliaan.

TPS-maalintekijä Lauri Pajuniemi saa tällin ja luistelee vaihtopenkille 28. peliminuutilla. Saman vaihdon aikana TPS saa pidettyä paineen Padan alueella, ja Mika Niemelle tulee kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta.

TPS saa luotua vaarallisia paikkoja ylivoimallaan, mutta viimeistely ontuu. Seuraavaksi onkin Ässien vuoro päästä ylivoimalle, kun Oliver Bohm saa kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Ylivoiman tulos on kuitenkin vain jäähy siitä hyvästä, että Padalla on kuusi pelaajaa jäällä. Rangaistusaitioon luistelee Ty Rattie. Maaleja ei erikoistilanteiden aikana nähdä.

Jasse Ikonen pääsee myöhemmin vastahyökkäykseen, mutta Karejev torjuu kilpikädellä.

TPS ottaa taas erän loppuun rangaistuksen, kun turkulaispakki Ruben Rafkin lähtee kampitusjäähylle kaadettuaan Joe Morrow’n jäähän. Maalia Ässät ei toisen erän aikana saa.

Ässien otteluissa on nähty keskimäärin 6,3 maalia tällä kaudella, mutta tässä pelissä hanat ovat tukossa – kiitos ennen kaikkea hyvien maalivahtien.

3. erä: 2–0

Kolmannen erän ensimmäinen käännekohta on viidennen minuutin paikkeilla, kun Ässät saa jälleen rangaistuksen siitä, että jäällä on liian monta pelaajaa samaan aikaan. Ruslan Ishakov saa syötettyä Markus Nurmelle, joka vaanii maalin edessä ja siirtää kiekon Ässien verkkoon.

Juuri Nurmi oli se, joka teki historiallisen nopean neljän sekunnin osuman Ässien maaliin marraskuussa.

Pian alkaa varsinainen erikoistilanteiden ralli, kun TPS:n Samuli Vainionpää saa kampitusjäähyn ja sen jälkeen TPS rangaistuslaukauksen, kun Peter Tiivola koukkaa. Ruslan Ishakov ei kuitenkaan onnistu ohittamaan Söderströmiä, joka pitää Ässät mukana taistelussa. Pian sen jälkeen Ässät pääsee taas ylivoimalle, kun Juhani Jasu saa vuorostaan kampitusjäähyn.

Morrow ampuu viivan tuntumasta, mutta paluukiekosta ei aiheudu vaaraa TPS:lle. Maalitykki Wännströmkin laukoo, mutta se menee suoraan Karejevin räpylään. Hirvonen pitää kiekkoa hienosti hallussaan, mutta varsinaisia vaaran paikkoja Pata ei saa luotua.

Ässät ottaa Söderströmin maalilta, kun peliaikaa on jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Viimeisen niitin iskee Joel Janatuinen, joka tekee TPS:n 3–0-maalin tyhjään verkkoon ajassa 59.17.

TPS-vahti Karejeville nollapeli oli toinen tällä kaudella. Ässille ottelu oli kauden ensimmäinen, jossa se ei tehnyt maalin maalia.

Ässien kokoonpano

1. kenttä:

Nicolai Meyer – Peter Tiivola – Sebastian Wännström

Joonas Järvinen – Jakob Stenqvist

2. kenttä:

Ty Rattie – Roni Hirvonen – Lenni Killinen

Kasper Kotkansalo – Teemu Vuorisalo

3. kenttä:

Jasper Lindsten – Mika Niemi – Jasse Ikonen

Joe Morrow – Nikolas Matinpalo

4. kenttä:

Jouka Juhola – Niklas Appelgren – Aleksi Matinmikko

Aleksi Varttinen (7. puolustaja)

Maalivahdit:

Linus Söderström (Atte Tolvanen)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: