Lankisen vastuu kasvaa NHL:ssä: ”Haluan elää hetkessä” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lankisen vastuu kasvaa NHL:ssä: ”Haluan elää hetkessä”

Kevin Lankinen viihtyi Nashvillen kiekkosateessa ja torjui lähes yhtä monta laukausta kuin MM-finaalissa.

Kevin Lankinen on pelannut vahvan alkukauden Chicagon maalilla.

28.1. 9:35

Nashville

Kuudennen kautensa Pohjois-Amerikan jäillä aloittanut Juuse Saros veti pidemmän korren suomalaismaalivahtien taistelussa jääkiekon NHL:ssä. Saroksen Nashville Predators otti toisen peräkkäisen voiton Chicago Blackhawksista, jonka maalia vartioi debyyttikauttaan NHL:ssä pelaava Kevin Lankinen.

Predators ratkaisi edellisen pelin jatkoajalla, ja torstain ottelu venyi voittolaukauskilpailuun, jossa Nashvillen Matt Duchene ohitti ainoana onnistujana Lankisen rystylaukauksella. Ottelu päättyi 2–1.

Saros rakensi voittoa 29 torjunnalla, mutta Lankiselle urakka oli Nashvillen painostuksessa vieläkin hurjempi. Lankisen 41 torjunnan lukemat ovat melkein samat kuin vuoden 2019 MM-loppuottelussa Bratislavassa. Leijonia maailmanmestariksi torjuessaan Lankinen pehmitti Kanadan 43 torjunnalla, kun Leijonat voitti finaalin 3–1.

– Pääsin ottelun edetessä paremmin peliin sisään. Joskus on helpompi pelata, kun laukauksia tulee paljon, Lankinen sanoi seuransa Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Lankinen on ollut Blackhawksin mies kaudesta 2018–2019, mutta vasta tämä kausi on tuonut peliaikaa NHL:ssä. Lankinen, 25, on ollut torjuntavastuussa neljässä ottelussa.

– Jokainen ottelu on uusi haaste. En halua katsella taaksepäin, vaan elää hetkessä ja katsoa tulevaan, Lankinen sanoi.

Maalit vähissä

Chicago on voittanut kauden alussa kaksi ottelua kahdeksasta. Kuudesta tappiosta kolme on tullut jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa.

– Meillä oli hyviä tilanteita jatkoajalla. Ehkä jonain toisena päivänä kiekko olisi pomppinut meille, Lankinen kertasi.

Predators pääsi ensimmäisen kerran pelissä niskan päälle, kun kolmatta erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Nick Cousins sai rannelaukauksella kiekon Lankisen ohi. Ryan Carpenter tasoitti Chicagolle neljä minuuttia myöhemmin.

Nashvillen hyökkääjistä Mikael Granlund oli jäällä reilut 20 minuuttia ja Erik Haula noin 15 minuuttia, mutta molemmat jäivät pisteittä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: