Valtiokonttori myönsi Ässille ja Lukolle kustannustukea – Poriin lähes 60 000 euroa enemmän kuin Raumalle - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Valtiokonttori myönsi Ässille ja Lukolle kustannustukea – Poriin lähes 60 000 euroa enemmän kuin Raumalle

Seurat odottavat kustannustuen mahdolliselta kolmannelta kierrokselta isompia tukisummia.

Ässille myönnettiin yli 150 000 euron kustannustuki. Ravintola-asiakkaiden ja pahvinaamojen edessä pelaavan porilaisseuran liikevaihto on laskemassa yli kaksi miljoonaa euroa.

27.1. 12:36 | Päivitetty 27.1. 15:42

Satakuntalaiset kiekkoyhtiöt HC Ässät Pori Oy ja Rauman Lukko Oy ovat saaneet Valtiokonttorin myöntämää kustannustukea.

Ässille Valtiokonttori myönsi 155 376,78 euroa. Lukko sai puolestaan 96 015,65 euroa.

– Olemme tyytyväisiä, että hakemus meni läpi sen mukaan, mitä haimme, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi.

Viime vuonna Ässät sai Business Finlandilta 100 000 euron tukipotin. Se raha oli tarkoitettu hakemuksen mukaisesti myynnin kehittämishankkeeseen. Kustannustukea ei ole korvamerkitty.

– Olemme isojen haasteiden ja kysymysmerkkien edessä. Liikevaihtomme tulee putoamaan yli kahdella miljoonalla eurolla. Kustannustuki paikkaa osittain sitä kokonaisuutta, Lehtinen sanoo.

Useat liigaseurat saivat kustannustuen toisen hakukierroksen tuen jo aiemmin tammikuussa. Ne olivat jättäneet hakemuksensa joulukuussa, kun taas satakuntalaisten hakemukset olivat lähteneet tammikuussa.

Ässien kustannustuki asettuu liigaseurojen vertailussa puoliväliin, Lukon alakastiin.

Suurimmat tuet ovat saaneet Tapparan taustayhtiö Tamhockey Oy (475 000), Lahden Pelicans Oy (452 000 euroa ja Oy HIFK-Hockey Ab (421 000 euroa). Pienimmän kustannustuen on saanut Jukurit HC Oy (60 000 euroa)

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronapandemian takia. Toisella kierroksella yhtiöille on jaettu tukea alenemasta, joka on tullut kesä- ja lokakuun välisenä aikana.

Liigaseurat odottavat myös kustannustuen kolmatta hakukierrosta, joka mahdollisesti alkaa myöhemmin keväällä. Seurojen tilanne on kiristynyt syksyn aikana ja erityisesti joulukuusta alkaen, kun pelit on pelattu ilman katsojia.

– Jos kustannustuki kolmosessa on sama kriteeristö kuin aiemmin, tuen pitäisi olla selvästi isompi kuin nyt. Liikevaihtomme on kokenut selvästi isomman kolauksen marras–tammikuun aikana kuin sitä ennen, Lehtinen sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos