Joel Armia hurjasteli ennätyspisteet juhlapelissään – isku päähän päätti porilaisen illan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Joel Armia hurjasteli ennätyspisteet juhlapelissään – isku päähän päätti porilaisen illan

Joel Armia oli pelasi juhlaottelussaan Vancouveria vastaan 11.44 minuuttia. Saldona tehot 2+2=4, +3 sekä aivotärähdys.

22.1.2021 8:39

Joel Armia oli vireessä NHL-uransa 300:nnessa runkosarjapelissään. Porilainen latoi kahden ensimmäisen erän aikana tehot 2+2, joilla hän johdatti Montrealin 7–3-vierasvoittoon Vancouverissa.

Neljän pisteen ilta oli samalla Armian NHL-uran ennätys. Armia kunnostautui jälleen alivoimapelissä, jossa hän teki puolet tehoistaan.

Laitahyökkääjän toinen osuma oli porilaista yhteistyötä, sillä syötön tarjosi Jesperi Kotkaniemi. Armia ja Kotkaniemi pelasivat alkukauden muiden otteluiden tavoin Montrealin kolmosketjussa Tyler Toffolin kanssa.

Armian juhlailta päättyi kuitenkin ikävästi. Vancouverin Tyler Myers taklasi porilaista päähän ottelun lopussa. Armia kamppaili keskialueella laidassa kiekosta, kun Myers tuli tilanteen ulkopuolelta ja jysäytti Montreal-hyökkääjää päähän. Armialla ei ollut mitään mahdollisuutta nähdä Myersin taklausta.

Armia pystyi poistumaan omin jaloin pukukoppiin. Montrealin mukaan porilainen sai aivotärähdyksen.

Myers kommennettiin taklauksestaan suihkuun. Todennäköisesti hän saa turhasta päähän kohdistuneesta töötistään myös pelikieltoa.

Lukosta NHL:ään lähtenyt Ville Heinola pelasi kauden ensimmäisen pelinsä taalaliigassa. Hän pelasi Winnipegin ykkösparissa Josh Morrisseyn rinnalla 14.22 minuuttia.

Pisteitä Heinola ei saanut, vaikka hän oli kahden Winnipegin maalin aikana jäällä. Omissa ei kolissut kertaakaan. Erikoistilanteita honkajokinen ei päässyt pelaamaan.

Winnipeg voitti Ottawan vieraissa 4–1. Patrik Laine oli yhä sivussa Winnipegin kokoonpanosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut