Ässät nukkui onnensa ohi – loppukiri ei riittänyt pisteille - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät nukkui onnensa ohi – loppukiri ei riittänyt pisteille

Valtteri Koskela (numero 8) viimeisteli liigauransa ensimmäisen maalin. Toisessa erässä hän pamautti kiekon rautoihin. ­

20.1. 15:46 | Päivitetty 20.1. 20:56

1. erä: 1–0

Ilman kokoonpanomuutoksia Jyväskylään lähteneen Ässien ensimmäinen tekopaikka tuli hyökkäyspään riistosta. Jasper Lindsten ja Jasse Ikonen petasivat avopaikan Mika Niemelle, mutta Markus Ruusu venyi jalkatorjuntaan.

Pata sai myös ottelun ensimmäisen ylivoiman, mutta yritykset jäivät vaatimattomaksi.

JYP sai helpotusta ahdinkoonsa reilun viiden minuutin jälkeen. Ässien kolmoskenttä jäi katselemaan 18-vuotiaan Valtteri Koskelan iskua.

Nuori puolustaja lähti siniviivalta kohti Linus Söderströmin maalia. Hän pääsikin maalin kulmalle saakka. Söderström torjui laukauksen, mutta kun Ässät puolusti heikosti, Koskela pääsi vielä irtokiekkoonkin. Söderström torjui toisenkin yrityksen, mutta edelleen Koskela pääsi kiekkoon. Kolmatta yritystä ruotsalaisvahti ei enää pelastanut.

Osuma oli Koskelan uran ensimmäinen maali ja tehopiste Liigassa.

Avauserässä riitti vauhtia hieman hallitsemattomastikin. JYP veti välillä riskilläkin, mutta Ässien terävyys ja viisikon tiiviys olleet parhaimmillaan.

Pata kuitenkin paransi erän edetessä. Loppu kulki porilaisten merkeissä, mutta tasoitukseen vieraat eivät kyenneet.

2. erä: 2–1

Jos Ässät sai otetta avauserän lopussa, erätauolla joukkue hukkasi sen.

Vieraat saivat toisen erän alkuun ylivoiman, mutta peli oli varsin puolittaista. Sama meininki jatkui tasakentällisin. Ensimmäisen maalin tehnyt Valtteri Koskela oli lähellä toista osumaa, mutta veto kilahti rautoihin.

Ylivoimalla JYP teki illan toisen maalin. Joonas Järvisen rangaistusta kului vain neljä sekuntia, kun Anttoni Honka pamautti kiekon verkkoon.

Ässillä oli rytmi hukassa, JYPillä into päällä.

Yksi mainio kavennuspaikka Ässille aukesi, kun JYP hukkasi kiekon keskialueella. Nicolai Meyerilla oli vapaa kaista maalille saakka. Hän odotti Sebastian Wännströmiä mukaan ja syötti takakulmalle, mutta Kimi Kuusela pääsi väliin.

Niklas Appelgren paineli puolestaan läpi omalta alueelta saakka. Sen verran häntä kuitenkin esteltiin, että ratkaisuyritys oli kesy.

Sekavan vaiheen päätteeksi JYP teki kolmannen maalin. Ässien nuorisoketju puolusti löysästi. Valtteri Kakkonen sai kiekon ja laukoi B-pisteen kaarelta kauden ensimmäisen maalinsa.

Ari-Pekka Selin otti aikalisän.

Puolustajien maalitalkoot jatkuivat, kun Jakob Stenqvist laukoi Ässiä takaisin peliin mukaan. Ruotsalaispuolustaja harhautti siniviivan päällä ja laukoi terävän rannekudin. Markus Ruusu haroi tyhjää.

Peliin tuli lisää sähinää. Ässien orastava takaa-ajo katkesi kahteen peräkkäiseen rangaistukseen. Hetken Pata olikin kahden miehen alivoimalla, mutta maalinteossa se ei onnistunut.

3. erä: 1–2

Ässät kesti päätöserän alkuun jatkuneen alivoiman.

Alivoiman jälkeen tuli ylivoima. Atte Mäkinen karvasi hyökkäyspäässä kiekon Kimi Kuuselalta, joka rikkoi ässähyökkääjä.

Meyerin syöttö laidalta siniviivalle karkasi keskialueelle. JYP lähti kahdella miehellä perään. Robert Rooba syötti ja Miska Siikonen veivasi isäntien neljännen osuman.

Alivoimalla tulleen takaiskun jälkeen Ässät pelasi hetken viidellä kolmea vastaan. Se ei tuottanut tulosta, mutta yhden miehen ylivoimalla Pata kavensi. Meyer antoi hyvän poikittaissyötön Wännströmille, joka laukoi taululle numerot 4–2.

Toisen maalin jälkeen Ässät pakotti paineen JYPin päätyyn. Muutamia paikkojakin tuli. Meyer tarjosi uudelleen paikan Wännströmille, mutta tällä kertaa ruotsalainen ei onnistunut.

Takaa-ajo keskeytyi, kun Niklas Appelgren hävisi kaksinkamppailun oman maalin takana. Sen jälkeen hän vetäisi poikittaisen mailan Patrik Siikasen selkään ja lähti istunnolle.

Ässät otti Söderströmin maalilta pois kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. JYP oli heti lähellä ratkaisua, mutta Pata pelastui. Stenqvist nosti hyökkäyksen ja laukoi Ruusun patjoihin. Irtokiekko tuli Wännströmille, joka laukoi Ässät maalin päähän.

Loppu oli porilaisten hurjaa pyöritystä. Kiekko oli Ruusun maalille, mutta tasoitusta Ässät ei saanut. Niinpä JYP sai helpotusta ahdinkoonsa 4–3-voitolla.

Ässien seuraava peli on ensi tiistaina Lappeenrannassa.

Ässien kokoonpano:

1. kenttä:

Nicolai Meyer – Peter Tiivola – Sebastian Wännström

Joonas Järvinen – Jakob Stenqvist

2. kenttä:

Otto Kivenmäki – Roni Hirvonen – Lenni Killinen

Joe Morrow – Kasper Kotkansalo

3. kenttä:

Jasse Ikonen – Mika Niemi – Jasper Lindsten

Niklas Peltomäki – Rami Määttä

4. kenttä:

Miro Mäkinen – Niklas Appelgren – Atte Mäkinen

Aleksi Varttinen (7. puolustaja)

Maalivahdit:

Linus Söderström (Atte Tolvanen)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?