Venäjän medialta myös kehuja MM-kiekon viemisestä pois Valko-Venäjältä – kaiken kiitoksen saa Rene Fasel, joka ”on hyvä laskemaan rahaa” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Venäjän medialta myös kehuja MM-kiekon viemisestä pois Valko-Venäjältä – kaiken kiitoksen saa Rene Fasel, joka ”on hyvä laskemaan rahaa”

Sport-Express-sivuston kolumnisti antaa tukensa MM-kiekon viemisestä pois Valko-Venäjältä.

19.1. 19:42

”Tästä asiasta ei voi löytää virhettä”, kirjoittaa Mihail Zislis venäläisellä Sport-Express-urheilusivustolla. Juttu on tällä hetkellä, tiistai-iltana, sivuston luetuin.

Zislis tarkoittaa jääkiekon MM-kisojen viemistä pois Valko-Venäjältä. Zislisin mukaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei voinut tehdä muuta ratkaisua turvallisuussyistä. Zislisin mielestä tähän liittyy myös koronaviruspandemia.

Zislis korostaa, että IIHF:n sveitsiläinen puheenjohtaja René Fasel oli kovan paineen alla.

– Hän on aina ollut taitava poliitikko, ovela manipuloija ja kyvykäs neuvottelija. Jos hänellä ei olisi näitä kykyjä, hän ei olisi ollut näin kauan IIHF:n puheenjohtajana, Zislis kirjoittaa.

– Nyt sveitsiläisellä ei ollut vaihtoehtoja. Hän, kuten hänen maanmiehensä, on hyvä laskemaan rahoja.

Tällä Zislis viittaa siihen, että MM-kisojen suurimmat sponsorit Skoda ja Nivea olivat ilmoittaneet vetävänsä tukensa pois, jos Valko-Venäjällä kiekkoillaan.

Zislis uskoo, että Faselin viime viikon maanantain vierailu Minskiin oli lähinnä kohteliaisuuskäynti.

– Suljettujen ovien takana Fasel todennäköisesti kertoi sen, mistä nyt maanantaina kerrottiin virallisesti. Fasel, ja hänen lähipiirinsä [IIHF:n hallitus], teki vaikean mutta johdonmukaisen ja samalla viisaan liikkeen, vaikkakin olosuhteiden vaikutuksesta.

Zislis uskoo, että kisat pelataan ensi touko–kesäkuussa Latviassa. IIHF:n muut vaihtoehdot ovat Slovakia ja Tanska.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: