Ruotsin pääsarjaseuran urheilujohtaja kyseenalaistaa jääkiekkokauden jatkumisen: ”Koko maailma palaa ja ihmisiä kuolee” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ruotsin pääsarjaseuran urheilujohtaja kyseenalaistaa jääkiekkokauden jatkumisen: ”Koko maailma palaa ja ihmisiä kuolee”

Malmö Redhawks ilmoitti maanantaina useista koronavirustartunnoista. Seuran urheilujohtaja Patrik Sylvegård olisi halunnut jo keskeyttää kauden.

Malmön riveissä ei paljon tuuletella juuri tällä hetkellä.­

11.1. 21:06

Jääkiekkoliiga SHL:ssä eli Ruotsin pääsarjassa pelaavan Malmö Redhawksin urheilujohtaja Patrik Sylvegård tykitti maanantaina kovaa tekstiä pelaamisen mielekkyydestä keskellä koronaviruspandemiaa.

Ruotsalaislehti Aftonbladet paljasti Redhawksin joukkueessa kiertävän epidemian, joka alkoi hyökkääjä Lars Bryggmanin positiivisesta testituloksesta lauantaina.

Seura astui julkisuuteen iltapäivällä ja tiedotti lukuisista koronavirustartunnoista sekä tämän viikon pelien siirrosta myöhemmin kerrottavaan ajankohtaan.

Pian ulostulon jälkeen Sylvegård latasi mielipiteensä Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n haastattelussa.

– Joskus sitä kyseenalaistaa, mitä on tekemässä. Koko maailma palaa ja ihmisiä kuolee, ja me taistelemme jatkaaksemme jääkiekon pelaamista, Sylvegård sanoi.

Bryggman kertoi Aftonbladetille sairastuneensa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Minulle nousi korkea kuume, ja kun kävin testeissä aamulla, sain kuulla saaneeni tartunnan. Tällä hetkellä voin olosuhteisiin nähden hyvin, hän sanoi.

Urheilujohtaja Sylvegårdin mukaan muutkin Redhawksin pelaajat kärsivät vain lievistä oireista. Hän lisäsi joukkueen lääkärin uskovan tartuntamäärien kasvuun.

– Lääkärin mukaan on suuri riski, että monet pelaajamme saavat sen.

Sylvegård on ollut jo aiemmin pelien keskeyttämisen kannalla, mutta muun muassa televisiosopimus pakottaa joukkueet kaukaloon.

– Yritämme tehdä parhaamme tässä tautitilanteessa, mutta jos katsomme Skånen lukuja, niin siihen sairastuu tällä hetkellä päivittäin 700–800 ihmistä, Sylvegård kertoi.

Maanantaina Skånessa ilmoitettiin 750 uudesta koronavirustartunnasta.

– Meillä on ystäviä ja sponsoreita, jotka ovat olleet todella huonossa kunnossa ja jopa kuolleet, joten on tärkeää, että yritämme hoitaa kaiken mahdollisimman hyvin, Sylvegård sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?