”Täällä ei olla kuin sillit purkissa” – Satakunta on koronaryhmän mukaan kiihtymisvaiheessa, mutta Isomäen areenapäällikkö sanoo, että Ässien peleihin on yhä turvallista tulla - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

”Täällä ei olla kuin sillit purkissa” – Satakunta on koronaryhmän mukaan kiihtymisvaiheessa, mutta Isomäen areenapäällikkö sanoo, että Ässien peleihin on yhä turvallista tulla

Isomäki-areenan areenapäällikkö Niklas Ikonen sanoo, että Liiga on tehnyt erinomaista työtä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Porin Isomäki-areenalla on tarkoitus pelata vielä viisi Ässien kotiottelua joulukuussa.

27.11.2020 17:04

Pori

Vielä heinäkuussa oli täysin epäselvää, minkälaiseksi koronavirusepidemia äityisi syksyn myötä.

Jo silloin Ässien kotihallin eli Isomäki-areenan areenapäällikkö Niklas Ikonen painotti, että Porissa tehdään kaikki mahdollinen, jotta jääkiekko-otteluihin olisi turvallista tulla.

Lue lisää: Tämä mies on vastuussa siitä, että Isomäki-areenalle on turvallista tulla myös epidemian aikana – Niklas Ikonen myöntää elävänsä raskasta aikaa: ”Tai oikeastaan ihan todella raskasta aikaa”

Suuri osa Satakunnan Kansan lukijoista kuitenkin suhtautui ennen kauden alkua skeptisesti siihen, että Liiga-kausi 2020–2021 saataisiin vietyä pudotuspeleineen kaikkineen loppuun saakka.

Se, tuleeko näin käymään, on yhä mysteeri, mutta kiekkoa on joka tapauksessa pelattu kohta liki kaksi kuukautta.

Alku oli vaikea, sillä heti kauden avausottelussa sattui takaisku, kun HPK:n ja Kärppien välistä ottelua oli ollut seuraamassa henkilö, jolla todettiin koronavirustartunta.

Lue lisää: Ensimmäinen Liiga-ottelu siirretty koronaviruksen takia, HPK:n joukkuelaisen perheenjäsenellä tartunta – Ässien pitäisi pelata hämeenlinnalaisia vastaan keskiviikkona

Otteluohjelmaa on jouduttu sorvaamaan senkin jälkeen, ja esimerkiksi Sport pääsi pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa Vaasassa vasta 13. marraskuuta, mutta miksikään koronaviruslingoiksi jäähalleja ei ole voinut kutsua.

Se ei yllätä Isomäki-areenan areenapäällikkö Niklas Ikosta.

– Liigassa on tehty erinomaista työtä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Jokaisessa seurassa on oma hygieniavastaavansa, ja keskusteluja käydään seurojen kesken viikoittain. Ruotsissakin SHL on ottanut Liigan hygieniaryhmän toimenpiteistä mallia, Ikonen kertoo.

– Joku sen oli tuolla palaverissa laskenutkin, että jos puhutaan liigaotteluissa tapahtuneista korona-altistumisista, niin silloin puhutaan ihan vain promilleista, hän jatkaa.

Juuri nyt koronavirustilanne on hankaloitumassa niin, että esimerkiksi Satakunta on siirtynyt alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän mukaan kiihtymisvaiheeseen.

Lue lisää: Maskisuositus koko Satakuntaan ja oppilaitoksiin - rajoituksia myös pikkujoulujen ja urheilukilpailujen järjestäjille

Areenapäällikkö Ikonen ei kuitenkaan joudu paiskimaan kaksin verroin töitä uuden tilanteen takia. Syy siihen on pohjatyö.

– Tämä hieman pahentunut tilanne ei aiheuta meille kauheasti toimenpiteitä, koska olimme varautuneet hyvin, Ikonen sanoo.

Areenapäällikön mukaan Ässien kotipeleihin on yhä turvallista tulla.

– Volyymit ovat tällä hetkellä todella maltilliset. Täällä ei olla kuin sillit purkissa. Jos [jäähallia] vertaa vaikkapa täyteen kauppaan tai ostoskeskukseen, niin täällä pystyy tekemään konkreettisia toimenpiteitä, joilla taataan turvallisuus.

Isomäki-areenalla on jouduttu tekemään Liiga-kauden aikana vain yksi isompi linjanveto koronavirusepidemian takia: maskiedellytys.

Kaikki muut muutokset ovat olleet Ikosen mukaan pientä hienosäätöä. Siitä on areenapäällikön mukaan kiittäminen paitsi areenan henkilökuntaa myös kaikkia sen vierailijoita.

– Ohjeita on noudatettu todella, todella hyvin. Se on mahdollistanut turvallisen ottelutapahtuman Isomäki-areenalla, Ikonen sanoo.

– Me käymme näitä meidän toimenpiteitämme tietyin aikavälein poliisiviranomaisen ja tartuntatautilääkärin kanssa läpi, eikä niissä ole onneksi ollut korjattavaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut