Jukurit ei suostunut luovuttamaan – Ässät hävisi jatkoajalla - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jukurit ei suostunut luovuttamaan – Ässät hävisi jatkoajalla

Ässät kohtasi Jukurit Porissa tänään. Pata hävisi ottelun jatkoajalla lukemin 5–6.

Andreas Borgman (keskellä) onnistui ja toisaalta myös epäonnistui perjantai-illan pelissä Jukureita vastaan.

27.11.2020 12:15 | Päivitetty 27.11.2020 20:56

1. erä (2–1):

Jasse Ikosen ensimmäinen vaihto Ässien paidassa on raikas, ja sen aikana syntyy Padan ensimmäinen maalipaikka. Ottelun alkupuoli on rauhallinen, eikä pelikatkoja juurikaan tule. Ei tule hirveästi maalipaikkojakaan, kunnes Jukurit hieman yllättäen onnistuu hyökkäämään nopeasti Ässien päätyyn. Andreas Borgman yrittää purkaa kiekon pois kotijoukkueen maalilta, mutta se osuukin suoraan Jukurien puolustajan Axel Rindellin lapaan. Rindell on paraatipaikalla ja saa iskettyä ottelun avausmaalin ohi Sami Aittokallion ajassa 6.47.

Roni Hirvosella on hyvä tilaisuus tasoittaa peli erän puolivälissä, mutta laukaus lentää plekseihin. Tempo nousee sen jälkeen pykälän verran, ja ottelussa on enemmän riskejä. Varsinkin Jukurien Vitali Abramov, joka iski kaksi osumaa debyytissään Ässiä vastaan aikaisemmin tällä kaudella, väläyttelee jälleen taitojaan, mutta myös Niklas Appelgren ja Nick Merkley ovat lähellä maalintekoa.

Lopulta Ässien työnteko palkitaan ajassa 15.24, kun Sebastian Wännström tekee kauden kahdeksannen maalinsa. Roni Hirvonen runttaa kiekkoa maalille, ja Wännström pääsee siivoamaan sen Jukurien verkkoon.

Erän lopussa Ässät pääsee kokeilemaan ylivoimaansa, kun Jukurien Mikko Kokkonen saa kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta. Ylivoima ei tuota tulosta, mutta vielä ennen erän loppua Otto Kivenmäki saa iskettyä johtomaalin irtokiekosta aika lailla tyhjään maaliin. Esityön maaliin tekevät Andreas Borgman ja Teemu Vuorisalo.

Sami Aittokallio torjui avauserässä kuusi kertaa, Jukurien Sami Rajaniemi kahdeksan kertaa.

2. erä (2–3)

Ässien Sebastian Wännströmillä on heti ottelun alussa mainio mahdollisuus maalintekoon, mutta laukaus osuu tolppaan. Lennokas alku saa nopeasti takaiskun, kun Sami Aittokallio saa kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Ässät saa nostettua alivoimaprosenttiaan selviytymällä siitä erikoistilanteesta puhtain paperein, ja sen jälkeen Nicolai Meyer ja Jakob Stenqvist alustavat erinomaisen paikan Sebastian Wännströmille, joka saa tällä kertaa kiekon sisään ja tekee jo toisen maalinsa tässä pelissä.

Sitten onnistuu Andreas Borgman, joka ensin raivaa tiensä väkisin Jukurien alueelle ja jonka kova rannelaukaus uppoaa vierasjoukkueen verkkoon alle kaksi minuuttia edellisestä maalista. Samalla Jukurit vaihtaa maalivahtiaan, kun Sami Rajaniemi tekee tilaa Eetu Randelinille.

Ässät saa toisen jäähynsä, kun Otto Kivenmäki joutuu koukkaamisesta kahden minuutin istunnolle 28. peliminuutilla. Sen erikoistilanteen paras paikka on Niklas Appelgrenilla, joka pääsee Andreas Borgmanin kanssa vastahyökkäykseen. Viimeistely ei kuitenkaan onnistu. Hetkeä myöhemmin Joachim Rohdin sen sijaan onnistuu. Maskiton rannelaukaus uppoaa Ässien etukulmaan, ja peli on yhtäkkiä 4–2.

Jukurit saa sen jälkeen vettä niskaansa, kun joukkueelle määrätään rangaistus väärästä vaihdosta. Padan ylivoima on taas tehoton, ja Jukurit iskee taas. Simon Stranskyn poikittaissyöttö löytää Aleksandr Jakovenkon, jonka laukaukseen Sami Aittokallio ei ehdi kiinni.

Ässät ottaa aikalisän tilanteessa 4–3. Se ei auta. Jukurit tulee väkisin tasoihin, kun Kristian Afanasjev pääsee irtokiekkoon kiinni aivan Sami Aittokallion edessä ja siirtää kiekon varmasti sisään.

Aittokallio torjui toisessa erässä kahdeksan kertaa, Randelin viisi kertaa ja Rajaniemi ei kertaakaan.

3. erä: (1–1)

Erän alkupuoliskon paras paikka on aina yhtä vaarallisella Vitali Abramovilla, mutta Sami Aittokallio onnistuu pitämään lukemat 4–4:ssä. Ongelmia Padalle koituu 46. peliminuutilla, kun kapteeni Appelgren joutuu kahden minuutin jäähylle poikittaisesta mailasta, mutta se on Ässät, joka juhlii maalia: Jasper Lindsten varastaa kiekon Jukurien pelaajilta ja siirtää kotijoukkueen 5–4-johtoon takuuvarmalla suorituksella. Ässät selviytyy tästäkin alivoimatilanteesta päästämättä maalia.

Jukurit ei kuitenkaan taivu siihenkään vaan kairaa tasoitusmaalin ajassa 52.14. Asialla on sama mies, joka iski Jukurien 3–4-kavennusmaalin: Aleksandr Jakovenko. Andreas Borgman syventää sen jälkeen Ässien ahdinkoa ottamalla kahden minuutin rangaistuksen – syynä taas poikittainen maila.

Mutta draamaa riittää. Se on jälleen Jasper Lindsten, joka karkaa läpiajoon. Jukurien pelaaja joutuu rikkomaan tilanteessa niin, että Ässät saa rangaistuslaukauksen. Maalia yrittää Sebastian Wännström, mutta tällä kertaa ruotsalainen ei onnistu huudattamaan porilaisyleisöä.

Jatkoaika (0–1):

Vitali Abramovilla on erinomainen tilaisuus toistaa viimekertainen temppunsa ja ratkaista jälleen ottelu jatkoajalla, mutta Sami Aittokallio pelastaa Padan ottamalla tärkeän torjunnan. Andreas Borgmanille sattuu paha kiekonmenetys hyökkäyspäässä, mutta Jukurit ei onnistu pääsemään täysin läpi. Seuraava hyökkäys kantaa kuitenkin hedelmää. Teemu Henritius tekee kauden avausmaalinsa ja ratkaisee jatkoaikavoiton Jukureille.

Maalit:

6.47 Axel Rindell (Jesper Piitulainen, Joachim Rohdin) 0–1

15.24 Sebastian Wännström (Roni Hirvonen, Nick Merkley) 1–1

19.53 Otto Kivenmäki (Andreas Borgman, Teemu Vuorisalo) 2–1

24.17 Sebastian Wännström (Jakob Stenqvist, Nicolai Meyer) 3–1

25.54 Andreas Borgman 4–1 (Miro Mäkinen, Rami Määttä)

31.44 Joachim Rohdin (Anssi Löfman) 4–2

35.15 Aleksandr Jakovenko (Simon Stransky, Anssi Löfman) 4–3

37.00 Kristian Afanasjev (Axel Rindell) 4–4

46.33 Jasper Lindsten 5–4

52.14 Aleksandr Jakovenko (Anssi Löfman) 5–5

63.12 Teemu Henritius (Axel Rindell)

Ässien kokoonpano:

1. kenttä:

Nicolai Meyer – Roni Hirvonen – Sebastian Wännström

Kasper Kotkansalo – Jakob Stenqvist

2. kenttä:

Otto Kivenmäki – Miro Mäkinen – Nick Merkley

Andreas Borgman – Rami Määttä

3. kenttä:

Jouka Juhola – Niklas Appelgren – Jasper Lindsten

Markus Niemeläinen – Teemu Vuorisalo

4. kenttä:

Niko Kivelä – Jasse Ikonen – Tommi Laakso

Niklas Peltomäki

Maalivahdit:

Sami Aittokallio (Rasmus Tirronen)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut