Ässät–JYP 11.11.2020 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät nousi 40 sekunnin tehohetkellä peliin – Wännströmin veivit toivat voiton

Mikko Salmio teki Porissa kauden ensimmäisen maalinsa. Lopulta Ässät nousi kuitenkin rinnalle ja ohi.

11.11.2020 12:44 | Päivitetty 11.11.2020 21:02

Ässät–JYP 3–2 (0–0, 0–2, 2–0, 0–0, 1–0)

1. erä: 0–0

Ässillä oli ottelun alussa ote pelistä. Se johtui ehkä enemmän passiivisen JYPin heikkoudesta kuin Ässien sujuvasta ja räväkästä pelaamisesta.

Pata sai joka tapauksessa painetta, mutta Veini Vehviläisen torjunnat pitivät vieraat pelissä mukana.

Illan ensimmäinen ylivoima sai Ässien otteen kirpoamaan. Porilaisten ylivoimapelaaminen oli vaatimatonta.

JYP pääsi avauserässä hätyyttelemään Sami Aittokalliota sen verran, että patavahdin maski vioittui. Aittokallio jatkoi peliä kakkosvahti Rasmus Tirrosen TPS-maski päässään.

Jos oli Ässien ylivoimapelaaminen huonoa, niin oli myös alivoimapelaaminen. Valmennusvastuussa keskiviikkona oleva Pasi Arvonen kertoi, että Pata on hieman muuttanut alivoimapelaamistaan. Paremmaksi se ei ollut muuttunut. JYP jauhoi ylivoimallaan useamman paikan maalin eteen. Varsinkin ex-ässä Mikko Salmio pääsi yrittämään johtomaalia. Parhaimmillaan hän osui tolppaan.

2. erä: 0–2

Toisen erän alussa Ässillä oli jälleen otetta. Andreas Borgman tasoitti illan kilahdukset, kun hänen kutinsa osui ylärimaan.

Tällä kertaa JYP löysi kuitenkin juonen nopeammin kuin ensimmäisessä erässä. Joukkue nousi muutaman kerran räväkästi Aittokallion maalille.

Vieraat iskivät illan avausmaalin. Jarkko Immonen pääsi virittämään kuin 2011 MM-kisoissa konsanaan. Aittokallion olisi kuitenkin pitänyt pystyä torjumaan laukaus. Osuma oli konkarisentterin kauden ensimmäinen.

Pian iski hurrikaanipaitojen toinen Ässissäkin pelannut hyökkääjä. Mikko Salmio nousi hyökkäysalueelle ja pani jalkakynällä Niklas Peltomäen solmuun. Salmio kruunasi soolonsa varmalla viimeistelyllä.

Myös Salmiolle osuma oli kauden ensimmäinen.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Ässät sai hieman hyökkäyspeliä aikaiseksi, mutta mitään hätää JYPillä ja Vehviläisellä ei ollut.

Ässät pääsi hetken hakemaan illan ensimmäistä maaliaan neljällä kolmea vastaan. Kiekko pelattiin maalin kulmalle Roni Hirvoselle, mutta Vehviläinen sai patjansa eteen.

3. erä: 2–0

Ässät sai päätöserään tarvitsemansa alun. Erää ehti kulua vain 23 sekuntia, kun kiekko oli ensimmäisen kerran Vehviläisen takana.

Nick Merkley väänsi voitokkaasti hyökkäysalueen päädyssä. Nicolai Meyer sai kiekon ja petasi paikan maalin eteen Hirvoselle. Hyökkääjä latasi kavennuksen.

Keskialueen aloituksesta ei pitkälle päästy, kun Patrik Puistola kampitti Kivenmäen ja lähti jäähylle. Kauan ei kulunut rangaistustakaan, kun peli oli tasan.

Jesperi Kotkaniemi katsoi B-pisteen kaarella laukaisupaikkaa. Kotkaniemi laukoi, mutta JYP blokkasi. Irtokiekko tuli suoraan Sebastian Wännströmille, joka painoi Padan tasoihin. Kotkaniemi sai kauden ensimmäisen tehopisteensä.

Ässät tuli siis kahden maalin takaa tasoihin vain 40 sekunnissa. JYPin valmennusvastuussa lomautusten ajan oleva Jukka Varmanen otti aikalisän.

Peli oli Ässien hallussa. Kivenmäellä ja Hirvosella oli paikat viedä kotijoukkue johtoon. Kivenmäki lähti hakemaan vielä syöttöä, Hirvosen kuti kilpistyi Vehviläiseen. Borgman puolestaan kilautti maalirautoja toisen kerran illan aikana.

Erän puolivälin jälkeen Hirvosen Ässät menetti varsinaisen peliajan lopuksi rangaistusaitioon. Hyökkääjä sai 2+10-minuuttisen hyökkäyspään laitataklauksesta.

Reilu minuutti ennen loppua JYPille tuli vielä mahdollisuus. Kotkaniemi taisteli omassa päässä hieman huolimattomasti ja sai kampitusjäähyn. Ässien alivoima hoiti homman. Aivan viimeisillä sekunneilla Atte Mäkinen pyrähti vielä karkuun, mutta Roni Allen pystyi estämään ja viimeistely-yritys jäi Vehviläiselle.

Jatkoaika: 0–0

JYP aloitti jatkoajan ylivoimalla. Paras paikka tuli Ässille. Andreas Borgman ja Niklas Appelgren lähtivät 2–1-ylivoimahyökkäykseen. Borgman syötti, mutta Vehviläinen torjui Appelgrenin yrityksen.

Peli jatkui Ässien rangaistuksen jälkeen ilman katoa, joten kolmella kolmea vastaan ei pelattu lainkaan.

Voittomaalikilpailu: 1–0

Voittomaalikilpailussa Wännström näytti jälleen kiemuransa. Hän pani kiekon tyylikkäästi ohi Vehviläisen. Muita osumia rankkareista ei tullut, joten Ässät otti voiton.

Ässät, Wännström: maali

JYP, Puistola: ei maalia

Ässät, Kotkaniemi: ei maalia

JYP, Lahtinen: ei maalia

Ässät, Hirvonen: ei maalia

JYP, Tuppurainen: ei maalia

Maalit:

23.33 0–1 Jarkko Immonen (Anttoni Honka, Robert Rooba)

25.07 0–2 Mikko Salmio (Samuli Valkeejärvi)

40.23 1–2 Roni Hirvonen (Nick Merkley, Nicolai Meyer)

40.40 2–2 Sebastian Wännström (Jesperi Kotkaniemi, Andreas Borgman)

65.00 3–2 Wännström vl.

Yleisömäärä: 1 213

Ässien kokoonpano

1. kenttä:

Nicolai Meyer–Roni Hirvonen–Nick Merkley

Kasper Kotkansalo–Jakob Stenqvist

2. kenttä:

Otto Kivenmäki–Jesperi Kotkaniemi–Sebastian Wännström

Andreas Borgman–Olli Vainio

3. kenttä:

Jouka Juhola–Miro Mäkinen–Atte Mäkinen

Niklas Peltomäki–Aleksi Varttinen

4. kenttä:

Tommi Laakso–Niklas Appelgren–Niko Kivelä

Rami Määttä (7. puolustaja)

Maalivahdit:

Sami Aittokallio (Rasmus Tirronen)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut