Huono juttu Leijonille? Venäjä-pelin tuomarit Tshekistä ja Slovakiasta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Huono juttu Leijonille? Venäjä-pelin tuomarit Tshekistä ja Slovakiasta

21.5.2016 13:40

Suomen ja Venäjän välierän päätuomarit ovat tshekkiläinen Martin Frano ja slovakialainen Jozef Kubus.

Frano on 35-vuotias pillimies. Hän on tuominnut urallaan 267 ottelua – MM-tasolla hän on viheltänyt reilut parikymmentä ottelua, joten Frano on varsin kokematon tekijä tällä tasolla.

Kubus on kaksi vuotta kollegaansa nuorempi ja myös varsin ”vihreä” tuomari MM-tasolla. Slovakian pääsarjassa hän on viheltänyt kahdeksan kautta.

Kiekkokommentaattori Juhani Tammisen mielestä päätuomaripari on pahin mahdollinen Leijonien kannalta.

–Entiset itäblokin tuomarit ovat pahin mahdollinen asia Suomelle illan peliä ajatellen. Ja kääntäen, ne veljet ovat paras mahdollinen asia Venäjälle, Tamminen sanoi MTV3:n sivuilla.

Vuoden 2014 MM-finaalissa Minskissä Suomi hävisi Venäjälle 2–5 melkoisen tuomarifarssin jälkeen. Venäjälle jäi viheltämättä monta päivänselvää jäähyä. Muun muassa Jevgeni Malkin selvisi ilman jäähyä lyötyään Erik Haulaa poikittaisella mailalla päähän. Tilanteesta oli kuulunut tulla ulosajo (5+20 minuuttia).

Silloinen Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola käytti kirosanoja, kun hän arvosteli päätuomarikaksikko Lars Brüggemanin (Saksa) ja Keith Kavalin (USA) toimintaa vuoden 2014 MM-finaalissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos