KalPa leikkaa pelaajien ja valmentajien palkkoja – SaiPa neuvottelee leikkauksista - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

KalPa leikkaa pelaajien ja valmennuksen palkkoja, myös SaiPa neuvottelee leikkauksista: ”Tässä rakennetaan tulevaisuutta”

Pelaajien ja valmentajien palkkoja leikataan KalPassa.

Koronaviruskriisi laittaa koville myös suomalaisen urheilun. SaiPan ja Kalpan lisäksi moni liigaseura on kertonut aloittavansa yt-neuvottelut vakituisen henkilöstönsä kanssa. ­

14.4.2020 15:52

Kuopiolaisseura kertoi tiistaina, että koronavirus aiheuttaa seuralle isoja taloudellisia vaikutuksia. Tämän seurauksena pelaajien sekä valmennuksen palkkojen leikataan.

KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo neuvotteluiden sujuneen hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Meille organisaationa oli tärkeää, että saimme koko henkilökunnan tähän sopeutukseen mukaan. Meidän osalta nyt tarpeelliset sopeutukset on saatu tehtyä, joten nyt pääsemme suuntaamaan ajatukset tulevaisuuden rakentamiseen, Saksman kertoo.

Neuvotteluissa pelaajistoa edustanut Tommi Jokinen on tyytyväinen neuvottelujen lopputulemaan.

– Seura piti pelaajistoa koko ajan tietoisena siitä, missä mennään, ja pelattiin niin sanotusti avoimin kortein, Jokinen kiittelee.

– Kun huomasimme tilanteen laajuuden, sen poikkeukselliset vaikutukset meihin kaikkiin ja seuran muun henkilökunnan ikävän tilanteen yt-neuvotteluiden myötä, oli heti selvää että jokainen jätkä on mukana näissä talkoissa. Tässä rakennetaan tulevaisuutta ja meidän kaikkien yhteistä juttua, Jokinen päättää.

SaiPassa leikkaukset pöydällä

Liiga-SaiPa Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko määräaikaista henkilöstöä. Sen piiriin lukeutuvat koko valmennus edustusjoukkueessa ja A-nuorissa sekä joukkueiden pelaajat, seura tiedottaa.

Alustavan arvion mukaan lomautusten kesto olisi 30–90 päivää.

Seuran mukaan toimenpiteet johtuvat siitä, että yhtiön kassavirta on heikentynyt voimakkaasti ja kausikortti- ja yhteistyökumppanitulojen ennustetaan heikkenevän tulevaisuudessa.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoo, että neuvotteluissa vaihtoehtona on muun muassa yhdessä sovitut leikkaukset palkkoihin tai viime kädessä lomautukset.

Neuvottelut on aloitettu tiistaina. Niiden arvioitu päättymisajankohta on sunnuntai.

SaiPa ilmoitti jo aiemmin yt-neuvotteluista vakituisen henkilöstönsä kanssa. Ne johtavat lomautuksiin. Koko vakituinen henkilöstö lomautetaan 60–90 päiväksi tulevan viiden kuukauden aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?