Marko Anttila paljasti Leijonien itseluottamuksen lähteen - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kippari paljasti Leijonien itseluottamuksen lähteen, päävalmentajalta kova lupaus tuleville vastustajille

Leijonien kapteeni näytti, ettei hänelle kannata ryppyillä.

Marko Anttilalla oli heti pelin alussa hyvä tilaisuus viedä Leijonat johtoon, mutta laukaus meni reilusti ohi Matt Murrayn vartioiman Kanadan maalin.

10.5.2019 21:09

Yli kaksimetrinen ja yli 100-kiloinen Marko Anttila jakeli heti Kanada-ottelun alussa muutaman kovan taklauksen ja näytti, ettei Suomi tullut nöyristelemään NHL-tähtien eteen.

–  Ne pommit anoivat varmasti koko joukkueelle lisää itseluottamusta. Ei se kivalta tunnu, kun jää sellaisen taklauksen alle, päävalmentaja Jukka Jalonen totesi Anttilan taklauksista.

Anttilalla oli oma näkemyksensä, mistä Leijonat ammensi itseluottamuksen Kanadaa vastaan.

– Pelasimme viime viikolla Venäjän, Tshekin ja Ruotsin NHL-tähtiä vastaan. Näimme, että pärjäämme, vaikka meillä on paljon ensikertalaisia. Emme ole puhuneet tai ajatelleet NHL-miehiä: meillä on tämä joukkue. Nyt nautimme pelaamisesta ja saimme hyvän alun turnaukselle, Anttila sanoi.

Anttila ihasteli 18-vuotiaan Kaapo Kakon tekemää 1–0-maalia.

– Siinä oli Kakolta paljon taitoa tehdä maali sellaisesta asennosta. Special kid, Anttila totesi ulkomaalaisille toimittajille.

”Kaikki nesteeseen”

Kokeneena valmentajana Jalonen ei ylistänyt Kakkoa maasta taivaisiin. Hän tiesi, että muut tekevät sen hänen puolestaan.

– Kakko oli erittäin hyvä ja pääsi kansainväliseen vauhtiin. Totta kai ensimmäinen maali oli upea, Jalonen sanoi.

Jalonen kiitteli joukkueen yhtenäisyyttä.

– Jokainen tiesi, mitä kentällä pitää tehdä. Luistelimme niin hyvin, ettei Kanadalla ollut paljon tilaa tehdä mitään. Toisessa erässä kiekollinen pelaamisemme oli huonoa, mutta muuten hyvä suoritus, Jalonen sanoi.

Jalonen ei lupaa vastustajille helppoja hetkiä jatkossakaan.

– Kaikki, jotka tulevat meitä vastaan joutuvat nesteeseen, se nähtiin jo viime viikolla. Kun annamme painetta tällä tavalla, sieltä on vaikea tulla, Jalonen sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: