Patrik Laine iski maalin ja todisti NHL-historiaa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Patrik Laine iski maalin ja todisti NHL-historiaa

Patrik Laine iski puolet Jetsin maaleista Chicagossa.

20.1.2020 10:07

Winnipeg Jetsin alavire jatkui Chicagossa, kun Blackhawks voitti 5–2. Perjantaina Jets hävisi kotihallissaan 1–7 Tampa Bay Lightningille.

– Pitää oppia käsittelemään tappio ja jättämään se taakse. Et voi pelata vihaisena 82 ottelua, mutta kun sinulla on ollut vaikea ilta, seuraavassa pelissä pitää taatusti olla keskittynyt joukkue, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice pohti ennen vierasottelua Chicago Blackhawksia vastaan.

Avauserän jälkeen Jets oli tappiolla 0–2.

Blackhawksin ruotsalaiset tuottivat Jetsille ongelmia.

28-vuotias Robin Lehner oli taas Jetsiä vastaan kuin muuri, aivan kuten 19. joulukuuta Winnipegissä Blackhawksin voittaessa 4–1. Tuolloin Lehner torjui 36 laukausta, ja sama määrä torjuntoja tuli tälläkin kertaa tilille.

21-vuotias Alexander Nylander aloitti Blackhawksin maalinteon ajassa 2.51 ja 27-vuotias Erik Gustafsson lisäsi johdon 2–0:aan ajassa 14.11. Gustafsson ja Nylander syöttivät toistensa maalit.

Mikä ylivoima?

Jets koki avauserän lopulla takaiskun, kun Blackhawksin Drake Gaggiula taklasi luotettavan kolmossentterin ja alivoimapelaajan Adam Lowryn pelikyvyttömäksi. Jets ilmoitti erätauolla, ettei Lowry pelaa enää Chicagossa.

Gaggiula teki kaikkensa, että Jets sai harjoitella ylivoimakuvioitaan. Gaggiula istui toisessa erässä neljästä 2-minuuttisesta jäähyllä yhteensä seitsemän minuuttia ja 44 sekuntia, mutta Jetsin ylivoima sai aikaan vain laukauksia, ei maaleja.

Kakkosketjun sentteriksi alennettu Mark Scheifele onnistui sentään erän lopulla sutimaan tasaviisikoin maalin edestä Jetsin 2–1-kavennuksen.

Äideistä ei apua

Jetsin pelaajien äidit ja naispuoliset vieraat olivat Chicagossa seuraamassa ottelua, mutta äideistäkään ei ollut apua.

Kun Jets haki päätöserässä tasoitusta, Blackhawksin tshekkihyökkääjä David Kampf kävi sutimassa maalivahti Connor Hellebuyckin eteensä torjuman kiekon maaliin ja ajassa 49.29 peli oli 3–1.

Kane teki historiaa

Illan juhlituin sankari oli Blackhawksin hyökkkääjä Patrick Kane, joka sai syöttöpisteen Brandon Saadin 4–1-maaliin. Tehopiste oli Kanelle NHL-uran tuhannes.

NHL:n historiassa 89 pelaajaa oli ennen Kanea saavuttanut 1 000 tehopisteen rajan. Blackhawksin paidassa siihen olivat yltäneet Denis Savard, Bobby Hull ja Stan Mikita.

Blackhawks- ja NHL-historiaa todistamassa ollut Jetsin Patrik Laine katkaisi seitsemän ottelun maalittoman putkensa iskemällä pelin lopussa Jetsin toisen maalin. Laine on nyt kerännyt 47 ottelussa 44 (16+28) tehopistettä.

Jetsin puolustaja Sami Niku oli kaukalossa kahden Blackhawksin maalin aikana.

Blackhawksin puolustaja Olli Määttä jäi ilman tehopisteitä, mutta sai jääaikaa yli 18 ja puoli minuuttia.

Voitolla Blackhawks nousi tasapisteisiin (54) Jetsin kanssa. Kumpikin joukkue on kolmen pisteen päässä viimeisestä playoff-paikasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: