Patrik Laine otti kantaa NHL:n uusimpiin suunnitelmiin - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Patrik Laine ottaa koronaviruksen vakavasti: ”Joka päivä saa olla onnellinen, kun on terve” – NHL-pomon suunnitelma kuulostaa kovalta

Patrik Laine vietti perjantaita golfin merkeissä Nokialla.­

17.4.2020 21:30

Nokia

Winnipegin maalitykki Patrik Laine otti tyynesti vastaan toisen tamperelaistähden Aleksander Barkovin torstaiset sääkuitit.

Yhdysvaltoihin jäänyt sentteri heitti NHL:n järjestämässä videokonferenssissa, että hän käy lenkkeilemässä vähän paremmissa keleissä kuin Suomeen palanneet kiekkoilijat.

– "Sasha" on Floridassa. En ihmettele yhtään, että hän jäi sinne. Meren rannalla on kiva olla, kun siellä on 30 astetta lämmintä. Minä olisin tehnyt varmaan samoin, jos pelaisin siellä, kotimaan viiman valinnut Laine heitti.

Nyt tamperelaishyökkääjän ratkaisu syntyi ilman päänvaivaa.

– Päätös oli helppo. Halusin tulla Suomeen, koska kaikki läheiset ovat täällä.

Lennot järjestyivät helposti vielä kuukausi sitten.

– Silloin maailmassa oli vielä vähän eri meininki. Matkassa ei ollut mitään mutkia eikä ongelmia.

Patrik Laine odottelee ratkaisua NHL-kauden jatkumisesta.­

Laine ja golfammattilainen Sami Välimäki ottivat yhdeksän reiän mittaisen lyöntipelikisan River Golfin kentällä perjantaina.­

Laineen vastus oli huippuluokkaa, sillä Sami Välimäki voitti maaliskuun alussa Euroopan-kiertueen kisan. Välimäki ei antanut Laineelle mahdollisuuksia. ­

Laine on viettänyt valtaosan ajastaan kotona ja yrittänyt keksiä jotakin tekemistä treenaamisen kylkiäiseksi. Pleikkari on tullut taas tutuksi talven hiljaisemman jakson jälkeen.

– Olen pyrkinyt välttämään ihmiskontakteja. En ole mennyt mihinkään hengailemaan – tosin en hengaile hirveästi muutenkaan. On ollut vähän tylsää niin kuin varmaan kaikilla muillakin.

Se on ollut kuitenkin pieni murhe koko maailmaa ravisteleman pandemian rinnalla.

– Joka päivä saa olla onnellinen, kun on terve. Ja kiitollinen, kun tartuntaa ei ole tullut. Ei itselle eikä kenellekään lähipiiristä. Niin moni on jo sairastunut ja kuollut tähän tautiin. Ei parane kuitenkaan jinksata, Laine painotti ja koputti puuta.

Kylmiltään kaukaloon?

Laineen tasoitus on 7,4. Se on harrastelijalle kova lukema.­

Kukaan ei tiedä vielä tällä hetkellä, milloin ja miten NHL-kautta jatketaan. Vai jatketaanko sitä enää ollenkaan?

NHL:n komissaari Gary Bettman on korostanut kaikissa kannanotoissaan, että pelejä pyritään jatkamaan, jos se on mitenkään mahdollista.

Tuoreimman hahmotelman mukaan runkosarja pelattaisiin loppuun heinä-elokuussa ja Stanley Cupin voittaja ratkaistaisiin syyskuussa. Tämän suunnitelman mukaan uusi kausi alkaisi vasta marraskuussa.

– Kuulostaa aika tiukalta setiltä. Totta kai olisi kiva päästä pelaamaan mahdollisimman pian, mutta vasta sitten, kun se on turvallista.

Laine on harjoitellut itsekseen 5–6 kertaa viikossa ja yrittänyt pitää itsensä valmiudessa pikaista paluukomennusta varten.

– Treenaaminen on vaikeata, kun ainakaan täällä ei pääse jäälle. En tiedä, pääseekö jossakin muualla. Jos pelit jatkuisivat yht'äkkiä, pitäisi mennä kaukaloon kylmiltään.

Jos olisit diktaattori, miten toimittaisiin?

– Tehdään niin kuin fiksummat päättävät. Menen itse minne sanotaan ja koska sanotaan. Tällä hetkellä näyttää aika epätodennäköiseltä, että kausi jatkuisi, Laine arveli.

Vain Aho edellä

Syksystä 2016 lähtien Winnipegissä pelannut Laine oli NHL-uransa parhaassa pistetahdissa ennen kuin kausi keskeytyi tai päättyi. Tapparan kasvatti takoi 68 runkosarjaottelussa 28+35=63 pistettä ja oli toiseksi tehokkain suomalainen Carolinan Sebastian Ahon jälkeen.

– Toivottavasti päästään vielä pelaamaan, mutta minkäänlaista turvallisuusriskiä ei voi ottaa. Kukaan ei tiedä, miten tämä tilanne kehittyy ja etenee. Saadaanko tartuntamääriä kuriin? Näillä asioilla on turha vaivata omaa päätä liikaa, Laine korosti.

Patrik Laine

Syntynyt: 19.4.1998 Tampereella.

Pituus: 194 senttiä.

Pelipaikka: Laitahyökkääjä (right).

Seurat: Tappara –2014, Tappara/LeKi 2014–15, Tappara 2015–16, Winnipeg (NHL) 2016–

NHL-varaus: Winnipeg, 1. kierros 2. valinta, kesä 2016.

NHL: Runkosarjassa 305 ottelua, niissä 138+109=247 tehopistettä ja 114 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä 23 ottelua, niissä 8+8=16 tehopistettä ja 4 jäähyminuuttia. Sopimus Winnipegin kanssa kevääseen 2021 asti.

SM-liiga: Runkosarjassa 52 ottelua, niissä 17+17=34 tehopistettä ja 8 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä 18 ottelua, niissä 10+5=15 tehopistettä ja 6 jäähyminuuttia. Suomen mestari 2016. Pudotuspelien paras pelaaja 2016. Vuoden liigatulokas 2016.

Leijonat: World Cup 2016, MM-hopeaa 2016, 20-vuotiaiden MM-kultaa 2016, 18-vuotiaiden MM-hopeaa 2015. MM-kisojen paras pelaaja, paras hyökkääjä ja All Starsissa 2016. 20-vuotiaiden MM-kisojen All Starsissa 2016.

Maaottelut: 18 A (8+6=14 tehopistettä), 16 N (14 maalia), 26 P (31).

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?