Juho Lammikko NHL:stä SM-liigaan – pelissä tapahtunut selvä muutos - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Noormarkkulainen kultaleijona palasi NHL:stä Liigaan – pelissä tapahtunut selvä muutos: ”Onhan se erilaista nyt”

Kärppien ykkössentterin viilipyttymäinen ratkaisu alusti voittomaalin, kun oululaiset nousivat 0−3-tappioasemasta 4−3-voittoon HPK:ta vastaan.

Juho Lammikko kantaa Kärpissä kultakypärää ja johtaa koko Liigan pistepörssiä.

26.10.2019 22:30

Kärppien ykkösketju näyttää tällä hetkellä Liigassa pysäyttämättömältä. Se ei antanut armoa HPK:lle lauantain kierroksella. Ottelun ratkaisun alusti huimaan vireeseen päässyt ykkössentteri Juho Lammikko.

Voittomaalin teki tosin ykkösketjusta normaalisti ulkopuolinen Julius Junttila, sillä Jesse Puljujärvi istui päätöserässä 2+10 minuutin käytösrangaistusta laitataklauksesta. Komealla liu’ulla ja poikittaissyötöllä Junttilan löysi Lammikko, joka teki itse 3−3-tasoituksen toisen erän lopussa.

– Tiesimme, että voimme tulla takaa. Luotimme omaan tekemiseemme, lausui rento Lammikko ottelun jälkeen.

Julius Junttila juhli voittomaalia.

Toinen erä oli suorastaan dramaattinen. HPK karkasi toisen erän alussa jo kolmen maalin johtoon, kunnes Kärpät kavensi nopeasti ja tuli lopulta ennen erän päättymistä tasoihin asti.

– On parempi olo nyt kuin kauden alussa. Ei tarvitse enää niin paljon katsella ja miettiä, mitä siellä tapahtuu.

Lammikon kolme viime kautta on mennyt enimmäkseen AHL:ssä. Viime kaudella tuli myös 40 peliä Panthersissa, mutta rooli oli rikkovampi. Omien sanojensa mukaan vastaava kiekollinen itseluottamus on ollut viimeksi samalla tasolla OHL:ssä vuonna 2016.

− Onhan se erilaista nyt, kun keskittyy muuhunkin kuin painimiseen ja kiekon lyömiseen ”rumpuun”. Kyllä silti nytkin mietin ensin sitä, että oma pää pysyy puhtaana. Se on mielestäni mun peliä. Enemmän nyt on tietysti tullut itseluottamusta ja sitä kautta kiekollinen peli paranee, mietti Lammikko.

Kärpät-valmentaja Mikko Manner avasi Lammikon prosessia jo kultaan johtaneiden MM-kisojen yhteistyöstä asti.

− Minulle sanottiin jo viime keväänä, että Juholla on ollut nuorena erinomaiset kiekolliset vaistot. Hänellä on hirveä himo kamppailla ja voittaa. Ketjussa Mika Pyörälä tasapainottaa häntä ja Puljujärveä. Toivottavasti hän saa tästä lisäpotkua uralleen, Manner sanoi.

Lammikon mukaan kesti tovi päästä Kärppien pelitapaan sisälle.

− Otti se muutaman pelin Liigaakin CHL:n ja harjoituspelien päälle. Olen jopa yllättynyt silti, kuinka hyvin olen päässyt sisään tähän. Myös treeneissä on kova vaatimustaso.

Kärppien pitkäaikainen kannattajaryhmä Etä-Kärpät juhli HPK-ottelussa 15-vuotista taivaltaan. Paikalla oli yli 300 Etä-Kärppää, joilla oli myös tilattuna kakkukahvit pelin jälkeen.

− Kyllä sen huomasi. Upea meteli. Hienoa pelata vieraskaukalossa, kun fanit kannustavat tuolla tavalla, kiitti Lammikko kannattajia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: