HIFK:n Lundell sijalla 12 tuoreessa draft-rankingissa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

HIFK:n Lundell sijalla 12 tuoreessa draft-rankingissa – Ässien Roni Hirvonen on menossa toisella kierroksella

Roni Hirvonen sai Lukkoa vastaan mailan silmäänsä.

22.6.2020 20:53

Toronto

Jääkiekon NHL:n tämänvuotinen uusien pelaajien varaustilaisuus venynee syksyyn, mahdollisesti jopa marraskuuhun. Varattavissa olevat lupaukset on kuitenkin jo saatu järjestykseen ennakkoarvioissa, koronaviruspandemian kiekkoiluunkin tuomista vaikeuksista huolimatta. Viimeisimpänä draftijärjestystä ennakoi kanadalaiskanava TSN maanantaina julkaistulla "draftin finaalirankingilla".

TSN:n listan suomalainen ykkösnimi oli odotetusti HIFK:n keskushyökkääjä Anton Lundell, jonka sivusto arvioi tulevan napatuksi 12. pelaajana. Lundell, 18, teki IFK:n paidassa päättyneellä kaudella 44 ottelussa 10+18=28 tehopistettä. Muita suomalaisia ei avauskierrokselle TSN:n arvioissa mahdu.

Ässien hyökkääjä Roni Hirvonen oli TSN:n arviossa sijalla 54. Hän teki patapaidoille 52 pelissä pisteet 5+11.

Toisella kierroksella varattaisiin arvioissa Hirvosen lisäksi neljä suomalaisnuorukaista: Kärppien puolustaja Topi Niemelä sijalla 38, Ilves-hyökkääjä Roby Järventie 52:s, TPS-puolustaja Eemil Viro 58:s ja Jokerien puolustaja Joni Jurmo 60:s.

Oli varaustilaisuus sitten milloin tahansa, ykkösvarauksesta ei liene epäselvyyttä. Kykyjenetsijöiden listakärjessä on jo pitkään keikkunut kanadalaishyökkääjä Alexis Lafreniere, joka erään TSN:lle kommentoineen kykyjenetsijän mukaan on jo nyt "ykkösketjun laitahyökkääjä NHL:ssä".

TSN-rankingin kakkosena on saksalaislupaus Tim Stützle. Saksalle on muutenkin luvassa riemuisa drafti, sillä avauskierroksella eli 31 ensimmäisen joukossa on kaikkiaan kolme saksalaispelaajaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: