Ässät-HIFK 19.10 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät teki tällä kertaa yhden maalin – HIFK haki kolme pistettä Porista

Lauantain pelissä HIFK iski maalin vain kuudessa sekunnissa. Sebastian Dyk teki tämän lisäksi viimeisen osuman tyhjiin.

19.10.2019 12:58 | Päivitetty 19.10.2019 20:56

1. erä: (0-2)

HIFK teki ensimmäisen maalin, kun peliä oli takana vain kuusi sekuntia. Aloitusvoitto eteenpäin, joka avasi syystä tai toisesta joukkueelle 2–1-ylivoimahyökkäyksen. Jesse Saarinen jakoi hyvän syötön, ja kiekon maaliin laukoi Sebastian Dyk.

Ässät sai ensimmäiset paikkansa kahden ja puolen minuutin kohdalla. Vedoista puuttui tarvittava laatu. Ässät pääsi ensimmäiselle ylivoimalleen, kun Mikko Kousa kampitti Teemu Vuorisalon. Laukauksia pakkopelissä tuli, mutta niistä puuttui jälleen kerran tarvittava laatu.

Mikko Salmiolla oli hyvä paikka ylivoiman jälkeen, mutta hänen laukauksensa maalin edestä torjui Frans Tuohimaa. Sami Lähteenmäellä oli vähän myöhemmin loistava mahdollisuus aivan maalin edessä. Ei mennyt. Vähän myöhemmin Lähteenmäki otti kakkosen poikittaisesta mailasta. HIFK ei saanut ylivoimallaan mitään aikaiseksi.

Ässien seurahistorian pisin nollaputki pamahti poikki, kun peliä oli tahkottu 14 minuuttia. Viime kaudella Ässät pelasi lähes 189 minuuttia putkeen ilman tehtyä maalia. Nolo ennätys saatiin rikki. Paikkoja olisi jälleen ollut, mutta viimeistely ei onnistu keneltäkään. Asialla spekuloi ensimmäisenä jatkoaika.com.

HIFK iski toisen maalinsa, kun avauserää oli jäljellä 2.30. Maalin laukoi Aleksi Laakso. Erinomaisen esityön teki Teemu Turunen.

Ässien nollaputki on kestänyt erän päättymisen hetkellä 194 minuuttia ja 57 sekuntia.

2. erä: (1–0)

Toisessa erässä Ässien kokoonpanosta puuttui Lenni Killinen.

Valtteri Pihlajamäki otti kaksiminuuttisen toisen erän alussa. HIFK:lla oli ylivoimallaan yksi erinomainen maalipaikka, mutta joukkue ei saanut kiekkoa verkon perukoille.

Ässien erän toisen jäähyn nappasi Lähteenmäki korkeasta mailasta. Dyk laukoi kiekon tolppaan ylivoiman ensimmäisillä hetkillä. Maalia HIFK ei kuitenkaan tälläkään pakkopelillään tehnyt.

HIFK sai illan toisen kaksiminuuttisensa, kun Kousa piti kiinni Edwin Hedbergista. SItten nähtiin pienimuotoinen ihme, kun Ässät iski ylivoimamaalin. Sen laukoi aivan maalin edestä Tyson Spink. Osuma oli Ässien kauden toinen ylivoimamaali.

Joukkueen nollaputki pamahti poikki lukemassa 208 minuuttia ja 19 sekuntia.

Ässillä oli mahdollisuus tasoitukseen noin kolme minuuttia ennen erän loppua, mutta laukaus lirahti vähän ohi maalin. HIFK painoi tämän jälkeen noin minuutin Ässien päädyssä, mutta viimeistely ei onnistunut. Enempää maaleja ei erässä nähty.

3. erä: (0–1)

Peter Tiivolalla oli heti kolmannen erän alussa hyvä paikka iskeä maali, mutta Tuohimaa torjui vedon patjallaan. Aleksi Rekonen pääsi kokeilemaan viimeistelyä, kun erää oli pelattu hiukan yli kaksi minuuttia. Veto hyvästä paikasta meni suoraan päin Tuohimaata.

Tyson Spink pääsi puolestaan kokeilemaan viimeistelyä Tuohimaan edestä, mutta rystykääntö ei yllättänyt maalivahtia. Jälkitilanteessa laukaus siniviivalta ohjattiin päätyverkkoon.

Daniil Tarasov pelasti Ässät noin kymmenen minuutin kohdalla, kun Ässien puolustukselle sattui pari nukahdusta. Hän otti kaksi isoa torjuntaa.

Ässät pääsi ajassa 54.20 ylivoimalle, kun Micke-Max Åsten otti hölmön hyökkäyspään kakkosen. Pakkopeli ei tuottanut tulosta toista kertaa peräkkäin. Suurimmat paikat puuttuivat.

Ässät haki tasoitusta ilman maalivahtia, kun peliä oli jäljellä noin pari minuuttia. Pyöritys oli välillä hyvää, mutta tuttu tehottomuus vaivasi. Dyk iski loppulukemat tyhjään maaliin viisi sekuntia ennen loppua.

Maalit:

00.06 Sebastian Dyk (Jesse Saarinen, Jere Sallinen) 0–1

17.30 Aleksi Laakso (Teemu Turunen, Roni Ahonen) 0–2

33.22 Tyson Spink (Tylor Spink, Teemu Vuorisalo) 1–2 YV

59.55 Dyk (Turunen, Johan Motin) TM

Ässien kokoonpano:

Ykköskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Lenni Killinen

Simon Åkerström–Tommi Taimi

Kakkoskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Sami Lähteenmäki

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kolmoskenttä:

Edwin Hedberg–Aleksi Rekonen–Valtteri Pihlajamäki

Saku Salmela–Teemu Vuorisalo

Neloskenttä:

Mikko Salmio–Niklas Appelgren–Miro Mäkinen

Jouka Juhola

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos