Hintz kuritti Nashvillen suomalaisvahteja Dallasin näytöksessä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Hintz kuritti Nashvillen suomalaisvahteja Dallasin näytöksessä – Raskin Boston tasoitti otteluvoitot Torontoa vastaan

Dallasin Roope Hinz Hintz (oikealla) iski uransa ensimmäisen NHL-pudotuspelimaalin ottelun neljännellä minuutilla. Arkistokuva Dallas Starsin ja Nashville Predatorsin välisestä kamppailusta 10. huhtikuuta.

18.4.2019 8:36

Toronto

Ensimmäisiä jääkiekon NHL-pudotuspelejään pelaava Roope Hintz nousi Dallas Starsin sankariksi, kun joukkue murskasi Nashville Predatorsin kotonaan 5–1. Dallas tasoitti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan voitot 2–2:een.

Hintz ohitti illan aikana Nashvillen molemmat suomalaisvahdit Pekka Rinteen ja Juuse Saroksen. Dallasin huippuillan kärsijäksi joutui etenkin Predatorsin ykkösmaalivahti Rinne, joka vaihdettiin pois maalin suulta jo ajassa 13.45, kun Dallas oli mättänyt neljä maalia hänen taakseen.

Hintz, 22, iski uransa ensimmäisen NHL-pudotuspelimaalin ottelun neljännellä minuutilla Dallasin pelatessa ylivoimaa. Hän sai syötön John Klingbergiltä ja rannelaukaus ohitti Rinteen.

Rinne torjui ensimmäisten vajaan 14 minuutin aikana vain puolet itseään kohti suuntautuneista kahdeksasta laukauksesta, jonka jälkeen Saros tuli hänen tilalleen.

Saros ohitettiin vain kerran, ja asialla oli Hintz. Suomalaishyökkääjä pääsi toisen erän puolivälissä laittamaan kiekon avopaikasta sisään Klingbergin syötöstä Nashvillen kiekonmenetyksen jälkeen. Osuma siirsi Dallasin jo 5–0-johtoon.

Ottelusarja jatkuu Nashvillessä.

Toronton kiri jäi tyngäksi

Tuukka Raskin Boston Bruins tasoitti otteluvoitot Toronto Maple Leafsia vastaan 2–2:een. Boston voitti vieraskaukalossa 6–4.

Rask torjui ottelussa 38 laukausta.

David Pastrnak teki Bostonille kaksi maalia ja Brad Marchand kirjautti tehot 1+2. Torontolta onnistui kahdesti maalinteossa hyökkääjätähti Auston Matthews.

Ottelun tilanne aaltoili. Boston meni alle seitsemässä minuutissa 2–0-johtoon, mutta Toronto nousi tasoihin toisen erän alussa. Sen jälkeen Boston otti taas komennon ja Zdeno Charan kolmannen erän alussa siniviivalta laukomassa 5–2-maalissa oli jo ratkaisun makua.

Toronto nousi kuitenkin kolmen maalin tappioasemasta vielä maalin päähän. Rinnalle se ei kuitenkaan päässyt, ja Joakim Nordström teki Bostonin kuudennen maalin tyhjiin.

Toronton Kasperi Kapanen sai peliaikaa 18 minuuttia, mutta ei vielä pystynyt avaamaan pistetiliään tämän kevään pudotuspeleissä.

Kahden Original Six -joukkueen pudotuspelisarja jatkuu seuraavaksi Bostonissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: