Lukko jatkaa kovien pelaajasopimusten julkistamisia - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukko jatkaa kovien pelaajasopimusten julkistamisia – nyt jäi haaviin KooKoon pistelinko: ”Selkeästi yksi kovimpia suomalaisia pelaajia kotimaan markkinoilta”

Anrei Hakulinen on päässyt kokeilemaan maajoukkuepaitaakin viime aikoina.

1.4.2020 9:57

Koronaviruspandemia ei ole lyönyt jarrua Lukon pelaajahankintoihin ja sopimusten julkaisuun.

Keskiviikkona seura tiedotti, että KooKoossa neljä ja puoli kautta pelannut laitahyökkääjä Anrei Hakulinen saapuu vahvistamaan Rauman Lukkoa 1+1 mallisella sopimuksella. Hakulisella on sopimuksen toisessa vuodessa pelaajan optio siirtymisestä ulkomaille.

– Olen seurannut Lukon toimintaa ja organisaationa sekä joukkueena ovat menossa oikeaan suuntaan. Tärkein syy miksi tulin tänne on, että nyt kun organisaatio on kehittynyt, niin Lukolla on jokavuosi mahdollisuus menestyä ja mennä keväällä pitkälle taistellen kirkkaimmasta mitalista, Hakulinen sanoo seuran tiedotteessa.

Kahden viime kauden aikana 30-vuotias Hakulinen on lyönyt liigassa ryminällä läpi. Edelliskaudella taitava laitahyökkääjä teki 52:ssa ottelussa 41 pistettä ja tällä kaudella 47:ssa ottelussa syntyi 35 pistettä kunnes kausi päättyi loukkaantumiseen.

– Joukkue saa minusta lisää luisteluvoimaa ja tykkään pysyä kiekossa. Olen ihan hyväkin siinä ja sitä kautta pystyn luomaan itselleni ja ketjukavereilleni hyviä maalintekopaikkoja. Varmasti myös ylivoimaan pystyn tuomaan erilaisia variaatioita ja ratkaisuja.

– Kaksi viime kautta KooKoo:ssa olivat loistavia ja nyt seuraava steppi uralla Lukossa on kehittyä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Sellaiseksi, jonka valmentaja voi laittaa milloin ja missä tilanteessa tahansa kentälle. Omat tavoitteet ja unelmat ovat myös ulkomailla. Jos pystyn pelaamaan huippukauden, niin pääsisin varmasti isompiin ja kovempiin liigoihin.

Seuralle Hakulisen saaminen siirtomarkkinoilta oli mieluisa uutinen.

– Selkeästi yksi kovimpia suomalaisia pelaajia, jotka oli tulevaan kauteen mahdollista kotimaan markkinoilta saada. Äärettömän tyytyväinen olen, että Anrei valitsi meidät, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt myhäilee.

– Kyseessä on aika kokonaisvaltainen pelaaja. Äärettömän hyvä luistelemaan, hyvä liuku ja sopii meidän aktiiviseen ja luistelevaan pelitapaan. Sopii pirun hyvin joukkueeseen vahvana ja hyvänä luistelijana. Taitava käsistään eikä kaihda myöskään maalineduspelaamista ja useasti hakeutuukin maalin lähettyville. Kuitenkin kokoa ja voimaa löytyy eikä Hakulista helposti maalin edestä siirretä.

– Pitää muistaa, että Hakulinen pelasi EHT:lla eikä varmaan ollut kovin kaukana MM-kisapaikastakaan. On yksi parhaista kotimaisista liigapelaajista, jotka ylipäätään maan rajojen sisällä pelaa. Aika viekas jätkä, osaa syöttää ja hyvä pelisilmä. Muutenkin mielenkiintoinen polku hänellä. On niin sanottu "late bloomer" nousten Suomi-sarjasta Mestiksen kautta liigaan isoon rooliin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos