Lammikko ja Puljujärvi veivät Kärpät nopealle karkumatkalle – HIFK nousi Turusen ja Saarisen johdolla voittoon - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lammikko ja Puljujärvi kannettelivat Kärppiä maaleillaan – Turunen ja Saarinen johdattivat HIFK:n voittoon

17.10.2019 21:58 | Päivitetty 17.10.2019 22:05

Helsinki

HIFK ylsi jääkiekkoliigassa vaikeuksista voittoon, kun se löi jatkoajalla Kärpät 4-3. Ekstrapisteen osoitteen ratkaisi Jesse Saarinen, joka yllätti maalivahti Patrik Rybarin ajassa 62.15.

–  Vaikka oltiin livuttu tasatilanteeseen, niin jaksoimme tehdä töitä ja puolustaa, maalitilinsä avannut kultakypärä Saarinen linjasi.

Kärppien hyökkäys oli vahvistunut Julius Junttilalla ja HIFK:n puolustus Joonas Järvisellä. Kirkkaimpiin valokeiloihin nousivat kuitenkin muut. Vieraista etenkin erottuivat sen ykkösvitjan Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi maaleineen, jotka nostivat Kärpät avauserässä kahden maalin takaa nopeasti tasoihin.

Kotijoukkueen sankarina kunnostautui ennen Saarista laitahyökkääjä Teemu Turunen summaamalla tehosaldokseen pisteet 1+2.

–  Ei ole kauhean hyvin mennyt sisään, mutta tänään sattui pomppimaan, HIFK:n Turunen myhäili.

Turunen syötti puolustaja Mikko Kousan laukoman 3–2-johdon, joka syntyi kahden Kärppä-pelaajan jäähyn aikana. Kyseessä oli vasta ensimmäinen oululaissikermälle vieraskaukalossa viimeistelty alivoimaosuma.

Kärpät puolestaan ehti aiemmin tärvellä oman kahden miehen ylivoimapelinsä 2–2-tilanteessa.

–  Pienestä on kiinni. Erikoistilanteet ja pikkuseikat kääntyivät kaverille tänään, Kärppien Puljujärvi kertoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos