Robin Press siirtyy Lukkoon - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Satakuntaan lisää ruotsalaiskiekkoilijoita – Lukko värväsi puolustajan, jolla on kokoa ja näköä sekä kiekollista taitoa

2.5.2019 16:57 | Päivitetty 2.5.2019 17:00

Satakunnan liigaryhmissä pelaa ensi kaudella rutkasti ruotsalaisia.

Uusimmaksi tulokkaaksi varmistui 24-vuotias Robin Press. Hän siirtyy Lukkoon 1+1-vuotisella sopimuksella. Sopimuksen optio on seuralla.

Press on oikealta laukova, isokokoinen pelaaja, joka esiintyi päättyneellä kaudella Färjestadissa.

– Pressissä on kokoa ja näköä ja kiekollisesti taitavana pelaajana hänelle voidaan antaa myös ylivoimavastuuta. Olemme seuranneet häntä ja hänen otteitaan tiivisti ja olemme äärettömän iloisia saadessamme tällaisen pelaajan Lukkoon, urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt hehkuttaa.

Press kuvailee itseään hyökkääväksi puolustajaksi, joka haluaa olla rohkeasti kiekossa.

– Haluan olla mukana rakentamassa hyökkäyksiä ja lähteä ennakkoluulottomasti tukemaan niitä. Minulla on myös hyvä laukaus, joten hyökkäyspään aloituksissa ja ylivoimalla siitä on varmasti hyötyä, uppsalalainen kuvailee itsevarmasti.

Press haluaa olla isossa roolissa rakentamassa raumalaista menestystä ensi kaudella. Taustatietoa hän on saanut entiseltä joukkuekaveriltaan Jesse Virtaselta, joka siirtyy ensi kaudeksi KHL:ään.

– Haluan saada enemmän jääaikaa ja päästä näyttämään kuinka hyvä jääkiekkoilija olen. Haluan pelata parasta mahdollista jääkiekkoa parhaalla tasolla, ja katsoa minne mahdollisuuteni riittävät. Olen kuullut, että Rauman Lukko on loistava seura itsensä kehittämiseen.

Press pelasi Färjestadissa 40 ottelua tehoin 2+8=10. Hän on pelannut puolitoista kautta ja sata ottelua myös Pohjois-Amerikassa. ECHL:ssä puolustaja saldosi 82 ottelussa 12+42=54, AHL:n 18 peliä eivät tuoneet tehoja.

Pressin lisäksi ruotsalaisväriä Satakunnan liigajoukkueissa edustavat Ässien uudet puolustajat Jakob Stenqvist ja Simon Åkerström sekä Lukkoon tiettävästi saapuvat kaksoset Pathrik ja Ponthus Westerholm.

Westerholmien sopimuksia Lukko ei ole vielä vahvistanut. Heidän nykyinen seuransa Frölunda taistelee SHL:n finaaleissa mestaruudesta. Frölunda johtaa Djurgårdenia otteluvoitoin 3–2 ja voi varmistaa mestaruuden tänään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut