Kaapo Kakon nimi kaikui Kosicen hallissa: ”Tuntui vähän toiselta kuin Turussa” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Yleisö huusi kuorossa Kanadan kaataneen Kaapo Kakon nimeä: ”Tuntui vähän toiselta kuin Turussa”

Kaksi maalia Kanadan NHL-tähtiä vastaan uran ensimmäisessä MM-kisaottelussa – ei hullumpi temppu 18-vuotiaalta junnulta.

Kaapo Kakko veivasi upean osuman Matt Murrayn selän taakse.

10.5.2019 20:33

Leijonien kuopus Kaapo Kakko näytti taas kerran, millainen pelimies hän on. Suomelle viime vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kullan ratkaissut Kakko oli Leijonien ykköspelaajia, kun Suomi kaatoi MM-kisa-avauksessaan Kanadan NHL-tähdet 3–1.

Kakko iski läpiajosta Leijonien 1–0-maalin ja viimeisteli loppulukemat 3–1 tyhjiin.

Kun peli päättyi, Kosicen Steel Arenan yleisö huusi kuorossa Kakon nimeä.

– Turussakin on joskus huudettu nimeäni, mutta nyt tuntui vähän erilaiselta kuin Turussa. Vähän isompi estradi. Yleisö oli muutenkin iso juttu meille, olivat suomalaiset ja varmaan slovakitkin hyvin mukana kannustamassa, Kakko sanoi.

Iso luottamus

Kakko koki yhden ison yllätyksen ottelun aikana: kun Kanada otti lopussa maalivahti Matt Murrayn jäältä ja haki tasoitusta kuudella viittä vastaan, päävalmentaja Jukka Jalonen lähetti Kakon kaukaloon.

– Oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun sain lyödä lopussa kiekon tyhjiin. Pääsin nimittäin ensimmäistä kertaa puolustamaan johtoa viidellä kuutta vastaan. Olin yllättynyt, kun nimeni sanottiin. Jukka kertoi, ketkä hyökkääjät menevät jäälle, Kakko kertoi.

Jalosen luottamus nuorukaiseen oli ihailtava ratkaisu.

– Totta kai on itsellekin iso juttu, että pääsee pelaamaan tuollaiseen tilanteeseen. Kun pääsin laittamaan tyhjiin, tuntui että nyt se oli tässä, Kakko sanoi.

Siinä on sinetti! Kaapo Kakko laittoi tyhjiin Leijonien 3–1-maalin.

”Voi tulla mitä vain”

Kakko teki Leijonien avausmaalin ajassa 6.47 päästyään Toni Rajalan ovelan syötön jälkeen läpiajoon.

– Tiesin, että Rajala on niin taitava, että sieltä voi tulla mitä vain. Syöttö oli niin hyvä, että pääsin läpi ja jotenkin sain ujutettua kiekon sisään. Se oli koko joukkueelle iso maali, Kakko totesi.

Tilanteessa Kanadan puolustaja koukkasi Kakkoa, joka menetti tasapainonsa. Jos Kakko ei olisi onnistunut maalinteossa, Kanadalle olisi tullut jäähy tai Suomelle rangaistuslaukaus.

– Jos olisi rankkari tullut niin olisin kyllä mennyt vetämään, Kakko sanoi.

Suomi kohtaa lauantain iltaottelussa Slovakian.

– Lähdetään pelaamaan kuten Kanadaakin vastaan, Kakko totesi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos