SM-liiga: Kärpät-tähti Jussi Jokinen sai yhden ottelun pelikiellon - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Iso takaisku Kärpille – Jussi Jokinen pelikieltoon

Kärppien hyökkääjätähti Jussi Jokinen on määrätty pelikieltoon maanantain Ilves-ottelun tapahtumien takia.

Jussi Jokinen joutuu katselemaan neljännen puolivälieräpelin katsomosta.

27.3.2019 15:47

Kärpät joutuu Ilves-pudotuspelisarjan neljännessä osassa tulemaan toimeen ilman tähtihyökkääjä Jussi Jokista. Jokinen on saanut SM-liigan kurinpidolta yhden ottelun pelikiellon, jonka hän kärsii tänään.

Kurinpito määräsi Jokiselle rangaistuksen jälkikäteen, kun SM-liigan tilannehuone oli tarkistuksen jälkeen vienyt maanantain ottelun tapahtumat kurinpitokäsittelyyn. Kurinpito katsoi Jokisen vieneen Ilveksen Arttu Ruotsalaisen nurin jalkapyyhkäisyllä, josta kuuluisi tuomita ottelurangaistus. Tuomarit eivät antaneet tilanteesta edes kakkosta.

Lieventäväksi asianhaaraksi katsottiin, että Ruotsalainen ei loukkaantunut tilanteessa.

–  Teko täyttää jalkapyyhkäisyn tunnusmerkistön. Lisäksi delegaatio toteaa, että Jokinen on kiekottomaan vastustajaan kohdistuvalla teolla piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta määrätään ottelurangaistus, Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja Sampo Liusjärvi perusteli.

Jokinen, 35, on pudotuspelien kolmessa ottelussaan moukaroinut mojovat viisi pistettä. Kärpiltä puuttuu keskiviikkona edelleen myös kolmen pelin pannaa lusiva Oskar Osala.

Ilves sen sijaan sai kelpo uutisia, kun kapteeni Eemeli Suomi pystyy kuin pystyykin pelaamaan illan ottelussa. Myös pelikiellosta vapautunut Samuli Vainionpää on kokoonpanossa.

Ilves-sarja on tänään katkolla Kärppien hyväksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut