Liveseuranta: MM-avaus Suomi–Kanada 2019 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Leijonat aloitti MM-kisat sensaatiomaisella voitolla! Kaapo Kakko, 18, nousi sankariksi Kanadan NHL-tähtiä vastaan – katso kaikki maalit

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen MM-taival alkoi kello 17.15 perjantai-iltana.

Kiekko maaliin ja kädet pystyyn: Arttu Ilomäki (kesk.) suti Suomen 2–1-maalin. Veli-Matti Savinainen (oik.) riemuitsee vierellä.

10.5.2019 16:55 | Päivitetty 10.5.2019 19:39

Jääkiekon MM-kisat saivat alkunsa tänä perjantai-iltana Slovakiassa. Suomen haaste oli liki kovin mahdollinen: NHL-tähtiä vilisevä Kanada. 18 ensikertalaisen Suomi näytti kuitenkin vaisusti pelanneille valkopunaisille kaapin paikan 3–1 (1–1, 0–0, 2–0) -voitolla.

Leijonat oli ottelussa vahva. Kanada sai parhaat paikkansa toisessa erässä, mutta maalivahti Kevin Lankinen esiintyi erinomaisesti. Lankinen torjui myös Anthony Manthan tasoitusyrityksen viimeisellä minuutilla. Kaapo Kakko, 18, teki Suomelle kaksi maalia ja Arttu Ilomäki nousi sankariksi kolmannen erän voittomaalillaan.

Ensimmäinen erä oli varovaisen hyvä suomalaisittain. Kanada ei ollut terävimmillään, minkä Suomi käytti hyväkseen ja antoi painetta valkopunamustille.

TPS:n 18-vuotias hyökkääjäsensaatio Kaapo Kakko vei Suomen johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Toni Rajala vapautti Kakon läpiajoon. Hyökkääjä sai Kanadan puolustajalta painetta, mutta onnistui veivaamaan kiekon rystyltä maaliin.

Suomen 1–0-maali:

Kanada ei maalista masentunut. Henri Jokiharju otti ottelun ensimmäisen jäähyn ja Kanadan ykkösketjuun ja -ylivoimaan kuuluva Jonathan Marchessault näytti, miten hän on taituroinut lukuisia osumia Vegas Golden Knightsille NHL:ssä.

Marchessaultin tiukka laukaus ei jättänyt Kevin Lankiselle juuri mahdollisuuksia. 1–1-tasoitus syntyi ylivoimalla.

Kanadan 1–1-maali:

Toisen erän alku mentiin vielä Suomen energisessä otteessa, mutta Kanada pääsi pikkuhiljaa paremmin mukaan ja toinen erä meni lopulta Kanadan vahvassa hallinnassa. Kanada pelasi simppelisti omassa päässä, kun Suomi paineisti ja sai luotua paljon pitkiä hyökkäyksiä, jotka toivat painetta taas Suomen päähän.

Kanadalla oli lukuisia kelvollisia paikkoja, mutta Suomen maalivahti Kevin Lankinen pelasi erittäin varmasti.

Kolmas erä oli taas suomalaismerkkinen. Kanada osui ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan, mutta niin teki myös Leijonat. Toni Rajala siirsi pomppukiekon kolmannen erän alussa Matt Murrayn vartioimalle veräjälle ja terävimmin tilanteessa pelasi Arttu Ilomäki. Suomen ykkössentteriksi noussut Ilomäki sutaisi kiekon Murrayn ohi reppuun.

Osuma jäi Suomen voittomaaliksi.

Suomen 2–1-maali:

Kanada haki tasoitusta, mutta se ei saanut luotua huippupaikkoja toisensa perään, kuten olisi sopinut odottaa. Kakko pelasi vahvasti: hän hankki Edmonton Oilersin isolle puolustajalle Darnell Nurselle jäähyn ja viimeisteli 3–1-osuman ottelun lopussa tyhjään maaliin.

Lankinen oli viimeisen minuutin toinen suomalaisonnistuja Kakon ohella. Hän nollasi Anthony Manthan, joka pääsi läpiajoon päätöshetkillä.

Suomen 3–1-maali:

Seurasimme ottelua livenä tällä sivulla. Löydät liveseurannan alta.

Liveseuranta:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos