TPS–Ässät 14.02.2020 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Katso maalit: TPS rakensi hyytävän näytelmän Turussa – Ässät taisteli täydet kolme pistettä hurjan kolmannen erän päätteeksi

Mikko Salmio teki ottelun avausmaalin.

14.2.2020 15:29 | Päivitetty 14.2.2020 21:11

3–5. TPS heräsi taistelemaan ja iski kolme kavennusmaalia kolmannessa erässä, mutta Pata raivasi tiensä voittoon.

1. erä: (0–1)

Ässät aloitti ottelun räjähtävästi. Tommi Taimi laukoi siniviivalta kiekon TPS:n ruotsalaismaalivahti Erik Källgrenin patjoihin, ja Mikko Salmio iski paluukiekon saman tien sisään ajassa 1.13. Shokkialun jälkeen peli rauhoittui, eikä kumpikaan saanut vaarallisia tilanteita aikaan. TPS piti kiekkoa Ässien päädyssä, mutta Pata piti turkulaiset pois maalipaikoilta.

Katso tästä ottelun avausmaali:

Telia TV:n kuvaa

Illan ensimmäinen jäähy aiheutui taklauksen jälkitilanteesta, kun Ässien Niko Kivelä ei sulattanut TPS:n Henrik Larssonilta vastaanottamaansa osumaa mukisematta ja sai kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta ajassa 9.20.

Kivelän kostojäähy ei kuitenkaan kostautunut, vaikka kotijoukkueen kultakypärä Lauri Pajuniemi haki ahnaasti maalia samalta sektorilta kuin Patrik Laine konsanaan. Pajuniemi laukoi viisi kertaa Kivelän rangaistuksen aikana.

Pian sen jälkeen Roni Hirvonen kampattiin jään pintaan, ja Aarne Intonen sai kahden minuutin rangaistuksen ajassa 11.55. Ässien ylivoima oli kuitenkin täysin hampaaton TPS:ään verrattuna. Jäähyn jälkeen peli jatkui tasaisena, eikä kumpikaan saanut erityisiä vaaran paikkoja aikaan. Peter Tiivola laukoi erän lopulla lupaavasti TPS:n maalia kohti, mutta sen Källgren torjui.

2. erä: (0–2)

Ässät sai taas hyvän alun erään, kun Tyson Spink loi maalipaikan ja TPS:n Tony Sundille määrättiin kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta ajassa 20.26. Pata sai luotua pari vetopaikkaa jäähyn alkupuolella, mutta lopulta ylivoima oli kehno. Jäähyn jälkeen kiekko pysyi TPS:n päädyssä, ja Miro Mäkinen tälläsi lukemat 0–2:een. Laukaus meni melko helposti Erik Källgrenin selän taakse. Topias Haapanen teki hyvän esityön maaliin.

Katso tästä Miro Mäkisen maali:

Telia TV:n kuvaa

Pata pääsi uudestaan ylivoimalle melko pian, kun TPS:n varakapteeni Ilari Filppula sai kampituksesta kahden minuutin rangaistuksen kaatamalla Peter Tiivolan. Ässät sai luotua parhaimman ylivoimansa, ja Teemu Vuorisalo laukoi hyvin TPS:n maalia kohti. Kiekko pysyi TPS:n alueella, ja Pata sai useita vetoja aikaan.

Ajassa 28.16 Tyson Spinkin maila osui TPS:n maalivahti Erik Källgrenia päähän, ja peli pysähtyi joksikin aikaa. Ässille ei kuitenkaan määrätty rangaistusta tilanteesta. Sen jälkeen kiekko osui TPS:n Oskari Lehtistä kasvoihin juuri ennen kuin hän törmäsi Jyri Marttiseen. Tuomarit määräsivät tilanteesta Marttiselle kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta, ja Marttinen kävi kuumana. TPS:n ylivoima katkesi kuitenkin varsin nopeasti, kun Markus Nurmi kampitti Ässien pelaajan Padan maalin takana.

Kiekko löytyi heti sen jälkeen TPS:n maalista jo kolmannen kerran ajassa 30.21, kun Miro Mäkinen ohjasi Niklas Peltomäen siniviivalaukauksen ohi Erik Källgrenin. Osuma meni kuitenkin tarkastettavaksi mahdollisen korkean mailan takia. Tarkastuksen jälkeen maali hylättiin.

Seuraava paikka oli Aleksi Rekosella, joka sai Otto Kivenmäeltä syötön maalin eteen. Tämän laukauksen Källgren torjui. Kolmas osuma syntyi lopulta ajassa 36.28, kun Lenni Killinen toi kiekon TPS:n päätyyn ja laukoi Källgrenin patjoihin, joista kiekko palautui suoraan Tyson Spinkin lapaan. Kanadalainen iski kiekon varmasti sisään.

Katso tästä Tyson Spinkin maali:

Telia TV:n kuvaa

TPS kaivautui syvemmälle kuoppaansa, kun joukkueella oli liian monta pelaajaa jäällä ajassa 37.24. Erikoistilanteen vaarallisin tilanne oli kuitenkin Padan päädyssä, kun Lauri Korpikoski pääsi karkuun. Korpikoski ei saanut tehtyä maalia.

3. erä: (3–2)

Erän ensimmäinen maalintekopaikka syntyi, kun Niko Kivelä nousi röyhkeästi TPS:n maalille. Turkulaisten hyökkäyspeli ei löytänyt keinoja rikkomaan Padan tiivistä puolustuspelaamista. Peli pysyi koko kolmannen erän alkupuolen ajan hyvin Ässien hallussa, eikä TPS saanut luotua paikkoja.

Jouka Juhola oli lähellä maalintekoa pelin 48. minuutilla, mutta läpiajon jälkeinen laukaus osui ohi maalin. Lopulta TPS sai iskettyä kavennusmaalin ajassa 49.20, kun Oskari Lehtisen laukaus kimposi Daniil Tarasovin kautta Olli Valtolan mailaan ja siitä maaliin.

Katso TPS:n avausmaali:

Telia TV:n kuvaa

TPS piristyi heti avausmaalinsa jälkeen. Markus Nurmi sai mainion paikan, mutta Tarasov otti todella tärkeän torjunnan. Juuso Pärssisen vetoa Tarasov ei enää torjunut. Pärssinen harhautti Tyson Spinkin ja iski kiekon Padan verkkoon ajassa 52.59. Ässät otti saman tien aikalisän tilanteessa 2–3.

Katso tästä TPS:n toinen maali:

Telia TV:n kuvaa

Aikalisän jälkeen pelissä oli vihdoin taisteluhenkeä. Turkulaisyleisö syttyi kannustamaan omiaan väkevästi, mutta Pata taisteli sisukkaasti. Tarasov pääsi torjumaan kiekkoja ihan eri tavalla kuin kahdessa aikaisemmassa erässä.

TPS otti oman aikalisänsä ajassa 57.44 ja pelasi ilman maalivahtia. Ottelu oli ratketa ajassa 58.48, kun Atte Mäkinen sai iskettyä kiekon tyhjään reppuun. Vapauttavan osuman syötti Topias Haapanen, joka itse osui hetkeä aikaisemmin tolppaan.

Katso tästä Atte Mäkisen maali:

Telia TV:n kuvaa

Sen jälkeen kesti kuitenkin vain 15 sekuntia, ja TPS kavensi taas. Lopulta Pata sai rauhan, kun Aleksi Rekonen teki ottelun viimeisen maalin TPS:n tyhjään maaliin ajassa 59.51.

Katso tästä TPS:n viimeinen maali:

Telia TV:n kuvaa

Katso tästä Aleksi Rekosen maali:

Telia TV:n kuvaa

Maalit:

1.13 Mikko Salmio (Tommi Taimi, Otto Kivenmäki) 0–1

22.59 Miro Mäkinen (Topias Haapanen, Atte Mäkinen) 0–2

36.28 Tyson Spink (Lenni Killinen, Jakob Stenqvist) 0–3

49.20 Olli Valtola (Oskari Lehtinen, Elias Karvonen) 1–3

52.59 Juuso Pärssinen (Hannu Kuru) 2–3

58.48 Atte Mäkinen (Topias Haapanen, Tommi Taimi) 2–4

59.03 Juuso Pärssinen (Aleksi Salonen, Teemu Väyrynen) 3–4

59.51 Aleksi Rekonen (Peter Tiivola) 3–5

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Tyson Spink–Roni Hirvonen–Lenni Killinen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Niko Kivelä

Niklas Peltomäki–Tommi Taimi

Kolmoskenttä:

Jouka Juhola–Aleksi Rekonen–Mikko Salmio

Jyri Marttinen–Olli Vainio

Neloskenttä:

Atte Mäkinen–Miro Mäkinen–Topias Haapanen

Teemu Vuorisalo

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: