NHL-toimittaja: Jesse Puljujärvi Pittsburgh Penguinsiin? Edmonton pyysi kovaa hintaa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Pittsburgh Penguins Jesse Puljujärven perässä – Edmontonin pyyntihinta ei kuitenkaan miellyttänyt: ”On varaa pelata uhkapeliä”

Pittsburghin paikallinen kiekkomedia uskoo, että Puljujärvelle voisi löytyä paikka Penguinsista.

Jesse Puljujärven nimi pyörii tiuhaan siirtohuhuissa.

21.8.2019 19:43

Jesse Puljujärven tilanteesta ei ole vieläkään kuulunut uusia, varmoja tietoja. Edmonton Oilersin rajoitettu vapaa agentti on ilmaissut, että haluaisi aloittaa ”puhtaalta pöydältä” toisessa organisaatiossa tai pelata ensi kaudella Euroopassa.

Nyt suomalaislaiturin tilanteeseen tarttui Pittsburgh Hockey Now -sivusto. Sen toimittaja Dan Kingerski kirjoitti, että NHL:n viime vuosien jättimenestyjiin lukeutunut Pittsburgh Penguins olisi havitellut Puljujärveä kuluvan kesän aikana.

Kingerskin mukaan mahdollisesta vaihtokaupasta keskusteltiin jo, mutta seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen. Edmonton olisi sivuston tietojen mukaan halunnut Pittsburghin laitahyökkääjän Bryan Rustin vaihdossa suomalaisnuorukaiseen.

Tämä ei käynyt päinsä Kingerskin kertoman mukaan. Hyvänä työmyyränä tunnettu Rust on kahden viime kauden aikana iskenyt yli 70 tehopistettä ja pelannut paljon Penguinsin ykkösketjun laidalla.

– Uusi hankinta Brandon Tanev ei ole riittävän hyvä kahteen ensimmäiseen ketjuun, toisin kuin Rust. On siis vaikea nähdä, että Penguins päästäisi Rustia Edmontoniin, Kingerski pohti.

Toimittaja kuitenkin nosti esiin mahdollisuuden, joka voisi muuttaa tilannetta. Hänen mielestään Edmontonia kannattaa houkutella kauppaan, sillä olisi hullua päästää Puljujärvi pelaamaan Eurooppaan ilman mitään vastinetta.

– Ehkäpä joku lupaus? Penguinsilla on muutamia hyvä nuoria, kuten Dominik Simon ja Dominik Kahun, joilla on potentiaalia kehittyä 40 tehopisteen hyökkääjiksi.

Kingerski myös muistutti, että Penguins tarvitsee palkkoihinsa lisää liikkumavaraa, sillä tänä kesänä tai syksynä pitää solmia uusi sopimus puolustaja Marcus Petterssonille, ja vuoden päästä puolestaan ykkösmaalivahti Matt Murraylle.

– Rust voi olla lähtökuopissa, jos täytyy tehdä kovia ratkaisuja. Kaikki keinot pitää käyttää hänen pitämiseen, koska hän pystyy pelaamaan missä tahansa ketjussa, tekemään 40 pistettä, karvaamaan ja pelaamaan kovatempoista lätkää.

– Mutta Penguinsilla on varaa pelata uhkapeliä hänen kanssaan. Joukkueesta puuttuu vielä hieman hyökkäystaitoa. Puljujärvi voisi olla ratkaisu siihen.

Kingerskin mukaan suomalaisella voisi olla mahdollisuus murtautua Penguinsin kärkiketjuihin, jonne hankittiin jo aiemmin Montreal Canadiensissa pelannut Alex Galchenyuk.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos