Mikko Koivun tuhannes NHL-ottelu päättyi upeasti - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Mikko Koivun juhlaottelu päättyi upeasti – Wild-kapteenia odotti pukukopissa suomalainen musiikkiyllätys

Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivu pelasi tuhannen NHL-ottelunsa.

Mikko Koivu toimi Minnesota Wildin ratkaisijana juhlapelissään.­

2.12.2019 8:44 | Päivitetty 2.12.2019 8:57

Ilta oli Wildia koko NHL-uransa edustaneelle Koivulle täyttä juhlaa.

Kun 36-vuotiaan suomalaishyökkääjän rajapyykki huomioitiin mediakuutiolla, seisaaltaan annettuihin aplodeihin yhtyivät Wildin ja joukkueen ja fanien ohella myös vastustajajoukkue Dallas Starsin pelaajat.

Koivu nousi esiin myös peliesityksellään Wildin 3-2-voittoon päättyneessä ottelussa. Koivu saalisti uran 700:nnen tehopisteensä järjestämällä Kevin Fialalle vapaan paikan viimeistellä kotijoukkue 1-0-johtoon toisen erän puolivälin jälkeen.

Video: Koivu alustaa paikan Fialalle.

Rangaistuslaukauskilpailussa Wildista neljäntenä laukonut Koivu sai voittomaalin nimiinsä. Hänet palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Vaisusti kauden aloittanut Wild on päässyt kelpo vauhtiin kuittaamalla pisteen jokaisesta viimeisestä yhdeksästä ottelustaan. Kyseessä on neljänneksi pisin pisteputki seuran historiassa. Yhtä pitkä pistesarja joukkueelle on menossa kotiotteluissa.

Koivu on seitsemäs suomalaispelaaja NHL:ssä, joka saa tuhat peliä täyteen. Historiatilaston kärjessä on 1451 runkosarjapeliä pelannut Teemu Selänne.

Koivun saavuttua viimeisenä pelaajana pukukoppiin ämyreistä raikasi Pojun Poika Saunoo. Tavallisesti hillitty suomalaiskapteeni ilmiselvästi riemastui musiikkivalinnasta ja alkoi muiden tavoin takomaan käsiään yhteen.

– Kiitos jätkät. Tämä on ollut mahtava päivä. Saimme voiton, se tekee tästä vielä parempaa. Jatketaan samaa rataa, Koivu sanoi ja sai koko joukkuekaverinsa mylvimään.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Seuraavaksi tonnikerhoon nousee Detroit Red Wingia edustava Valtteri Filppula, jolla on koossa 977 ottelua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?