Ässille neljä maalia tehnyt Haapanen siirtyy toiseen liigaseuraan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässille neljä maalia tehnyt Topias Haapanen siirtyy Raimo Helmisen alaisuuteen

Myös Lukon kasvatti Juhani Jasu vaihtaa TPS:n peliasuun.

Topias Haapanen pääsi kevätkaudella hyvään vireeseen Ässissä.

3.4.2020 14:49 | Päivitetty 3.4.2020 14:49

Ässissä 24 ottelua pelannut ja niissä tehot 4+5 naputellut Topias Haapanen siirtyy ensi kaudeksi Turun Palloseuraan.

Haapanen tuli Ässiin lainapelaajaksi Ilveksestä. Hän pelasi parhaat pelinsä juuri turkulaisia vastaan ja teki Porissa playoffs-taistelun kannalta tärkeässä pelissä kaksi maalia TPS:n verkkoon. Kahdessa peräkkäisessä TPS-pelissä Haapanen kasasi saldon 2+2.

Ilves purki kauden jälkeen Haapasen ensi kautta koskeneen option.

– Topias on monikäyttöinen pelaaja, joka on kolkutellut lopullisen läpimurron porteilla Ilveksessä ja Ässissä. Vahvana ja luistelijana sekä kamppailijana hänestä odotetaan meille luotettavaa tekijää hyökkäyspäähän, TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio kertoo TPS:n tiedotteessa.

Myös Lukon kasvatti Juhani Jasu on tehnyt TPS:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 32-vuotias keskushyökkääjä on pelannut Liigassa 14 kaudella yhteensä 666 ottelua. Lukossa hän pelasi Liigaa 2009–2014.

Lukon lisäksi Jasu on pelannut myös HPK:n ja Tapparan paidassa. Tapparassa Jasu saavutti neljällä kaudella kaksi Suomen mestaruutta (2016 ja 2017) sekä SM-hopeaa ja -pronssia.

– Jasu on älykäs ja luotettava sentteri, joka tuo mukanaan kokemusta ja voittamisen kulttuuria. Hänen arvonsa tulee esiin niin otteluiden ratkaisuhetkillä, erikoistilanteissa kuin aloituksissakin, Kallio sanoo.

TPS:n muita hankintoja ovat Ilveksestä siirtyvä Elias Laitamäki ja OHL:stä Suomeen ja Turkuun palaava Ruben Rafkin. TPS on lisäksi tehnyt sopimukset kahden juniorinsa, Eetu Anttilan ja Eetu Liukkaan, kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos