Florence Schelling on SC Bernin uusi general manager - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Sveitsissä tehdään historiaa – huippuseuran kiekkopomoksi nousee ensimmäistä kertaa nainen

Florence Schelling on SC Bernin uusi general manager.

Florence Schelling on Bernin uusi urheilujohtaja.

9.4.2020 15:46

Sveitsin suurseura SC Bern teki historiaa, kun se nimesi Florence Schellingin, 31, joukkueensa urheilujohtajaksi. Yksikään nainen ei ole aiemmin noussut vastaavaan asemaan kiekkomaailmassa.

– Etsimme nuorta, dynaamista, älykästä, visionääriä ja tuoretta persoonaa. Sukupuolella ei ollut väliä, Bernin toimitusjohtaja Marc Lüthi sanoi Blick-lehden haastattelussa.

SC Bern on kerännyt vuodesta toiseen suurimmat yleisökeskiarvot Euroopan kiekkoliigoista. Schelling astuu näin ollen heti valtavaan näyteikkunaan, mutta se ei huoleta Lüthiä.

– Kompetenssi on tärkeää. Juuri siksi me kysyimme Florencea. Me elämme vuotta 2020. Meille oli ihan sama palkkaammeko miehen vai naisen. Florencella on maisteritutkinto liiketoimintajohtamisesta (MBA) ja hän on elänyt koko ikänsä miesten dominoimassa näytelmässä.

Schelling korvaa Bernissä Alex Chatelainin, joka jatkaa seurassa toisissa tehtävissä.

– Emme halua menettää Alexia. Hänellä on paljon vahvuuksia. Totta kai, hän oli pettynyt. Me teimme hänelle tarjouksen, ja Alex on sitoutunut Berniin. Hän tulee vastaamaan urheilustrategiasta ja analytiikan kehittämisestä, Lüthi kertoo.

Schellingin työskentelee ensimmäiset kuukaudet vain puolipäiväisesti uudessa pestissään, sillä hän on vasta kuntoutumassa lasketteluonnettomuudesta, joka sattui viime vuonna.

Schelling loisti pelaajaurallaan Sveitsin maajoukkueen maalivahtina. Hän saavutti muun muassa olympiapronssia Sotshin kisoissa. Hänet valittiin Venäjällä myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, parhaaksi maalivahdiksi sekä tähdistökentälliseen.

MM-tasolla Schellingin suurin saavutus on pronssimitali vuoden 2012 kisoista.

Suomalaisista Berniä edustavat tällä hetkellä maalivahti Tomi Karhunen, apuvalmentajat Mikko Haapakoski, Samuel Tilkanen ja Jukka Varmanen sekä maalivahtivalmentaja Petri Tuononen.

Kari Jalonen valmensi seuraa syksystä 2016 lähtien, mutta hän sai potkut tammikuun lopussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut