Lukon kausi päättyi - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

"Emme halua olla sympaattisia häviäjiä"

Kultakypärä Justin Danforthin tehot jäivät vaisuiksi playoffseissa.

27.3.2019 21:33

Rauma

Neljä tappiota neljään peliin ei jätä sijaa jossittelulle, eikä Lukon valmentaja Pekka Virta niin tehnytkään.

– Tylyt numerot suhteessa siihen, miten suoriuduimme tässä sarjassa. Ei se väärin olisi ollut, jos olisi joku peli voitettu. En yritä selitellä, emmekä halua olla sympaattisia häviäjiä, parempi voitti, Virta sanoi.

Virta on koko kauden yrittänyt toppuutella raumalaisten odotuksia. Pudotuspelit tuntuivat olevan Virralle välietappi johonkin suurempaan.

– Saimme oppia siitä, mitä voittaminen tällä tasolla vaatii. Meillä oli 11 tällä kaudella liigakasteensa saanutta pelaajaa ja aika monta ensikertalaista pudotuspeleissä. Jos haluamme oikeasti pelata vuodesta toiseen kuuden joukossa, niin pitää muistaa, että kestävä kehitys tapahtuu aina pienin askelin ja niitä on otettu tällä kaudella.

Raumalla ollaan varmasti pettyneitä, mutta kahdeksan parhaan joukkoon pääsy oli Lukolta vähintään kohtalainen suoritus. Virta antoikin joukkueelleen täyden tuen.

– En voi olla yhteenkään pelaajaan pettynyt. Siellä oli kaikki liossa. Moni pelasi uransa parasta jääkiekkoa ja rikkoi ennätyksiään. Meillä ei ole mitään syytä mennä piiloon, vaan voimme olla pystyssä päin.

Ensi kausi on Virran kolmas Lukon penkin takana ja joukkue alkaa vasta silloin olla Virran oma. Odottaa sopii, että kiekkokevät on Raumalla tätä kautta pidempi.

– Tässä on se totuus, jos täällä halutaan menestyä vuodesta toiseen. Projektia tehdään ja meno on tervehtynyt monella tapaa. Ilmapiirin muutos Raumalla ja seuran sisällä on ollut käsin kosketeltava. Se näkyy tuloksessa pitkässä juoksussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut