Selin mukaan Leijonien valmennusryhmään - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Selin mukaan Leijonien valmennusryhmään: ”Historia toistaa itseään”

Ässien päävalmentaja palaa Jukka Jalosen johtamaan Suomen valmennusryhmään.

Ari-Pekka Selinin hyvä työ on huomattu Jääkiekkoliitossa.­

15.5.2020 12:34 | Päivitetty 15.5.2020 12:49

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin on valittu Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään. Selin korvaa valmennusryhmässä Antti Pennasen, joka siirtyy alle 20-vuotiaiden päävalmentajaksi. Muutoin Jukka Jalosen johtama Leijonien valmennusryhmä pysyy entisellään.

– Olen kiitollinen päävalmentaja Jukka Jaloselle, GM Jere Lehtiselle sekä Jääkiekkoliitolle kutsusta maajoukkueeseen. On erittäin hienoa päästä juuri kasvattajaseurasta edustamaan Suomen maajoukkuetta, Selin kiittelee Ässien tiedotteessa.

– Olen kiitollinen myös esimiehilleni, kehitysjohtaja Tommi Kerttulalle, toimitusjohtaja Mikael Lehtiselle sekä seuran hallitukselle, jotka suhtautuivat erittäin positiivisesti ja kokivat maajoukkuevalinnan kunniatehtävänä.

– Viimeksi olin Suomen maajoukkueen mukana kaudella 2012–2013 ja tuolloin liigajoukkueeni HPK:n valmennusryhmään kuului Pasi Arvonen, joten sikäli historia toistaa itseään ensi kaudella, Selin kommentoi.

A-maajoukkueen valmennusryhmä 2020–2021

GM Jere Lehtinen

Päävalmentaja Jukka Jalonen

Valmentaja Mikko Manner

Valmentaja Ari-Pekka Selin

Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen

Videovalmentaja Janne Hietaniemi

Joukkueenjohtaja Mika Kortelainen

”Hieno mahdollisuus”

– Tämä on hieno mahdollisuus Ari-Pekalle ja myös Porin Ässille. On varmasti jokunen vuosi kulunut, kun Ässistä on viimeksi kutsuttu valmentaja A-maajoukkuetehtäviin, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

– Meillä on Ässissä sellainen henki, että haluamme tukea mahdollisuutta kehittyä ja kasvaa työssään riippumatta roolista organisaatiossa. Kansainvälisyys antaa perspektiiviä ja sieltä saa aina oppia reppuun.

– Lähtökohta ja henki on, että sopimus jääkiekkoliiton kanssa on kaksivuotinen, mutta koska tilanne on Koronan vuoksi poikkeuksellinen, osa valmennussopimuksistamme umpeutuu kuluvan kauden jälkeen, edessä on olympiavuosi ja haluamme nähdä miten maajoukkuetoiminta vaikuttaa toimintaamme sisäisesti, on yhdessä sovittu, että Ässillä on optio kaudesta 2021–2022. Optiota tarkastellaan MM-kisojen jälkeen.

Saku Martikainen jatkaa maajoukkuetehtävissä

Ässien valmennusryhmän maajoukkue-edustuksia vankistaa Saku Martikainen, joka jatkaa U17-maajoukkueen valmennusryhmässä tulevalla kaudella.

Ässät ja Jääkiekkoliitto ovat sopineet, että Martikaiselle ja Selinille ei synny päällekkäisiä maajoukkue-edustuksia tulevalla kaudella.

U17-maajoukkueen valmennusryhmä 2020–2021

Päävalmentaja Mika Marttila

Valmentaja Saku Martikainen

Videovalmentaja Jari Saastamoinen

Maalivahtivalmentaja Janne Laine

Joukkueenjohtaja Arto Sihvonen

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?