Columbus tasoitti ottelusarjan Tampa Bayta vastaan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Columbus tasoitti ottelusarjan Tampa Bayta vastaan – Korpisalo jatkoi vahvana

Suomalaisvahti pysäytti kiekon 36 kertaa.

Sebastian Aho (oik.) sai taas syöttöpisteen.

14.8.2020 7:51 | Päivitetty 14.8.2020 7:55

Jääkiekon NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Columbus Blue Jackets on tasoittanut ottelusarjan Tampa Bay Lightningia vastaan. Columbus voitti Tampa Bayn 3–1 ja sarjan voitot ovat nyt tasan 1–1.

Columbuksen suomalaisvahti Joonas Korpisalo jatkoi varmoja otteitaan torjuessaan 36 kertaa.

Pudotuspelikierroksen ensimmäisessä ottelussa Korpisalo torjui peräti 85 kertaa, kun peli ratkesi vasta viidennessä jatkoerässä ajassa 150.27. Tuolloin Korpisalon torjunnat eivät kuitenkaan riittäneet joukkueen voittoon, ja Tampa Bay vei kierroksen ensimmäisen ottelun 3–2. Peli oli neljänneksi pisin NHL:n historiassa. Ottelu kesti kaikkiaan yli kuusi tuntia.

Nyt torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa päättyneessä ottelussa kotijoukkue Tampa Bayn maalilla vahtinut, Korpisalon virkaveli Andrei Vasilevski pysäytti kiekon 19 kertaa.

Nikita Kutsherov vastasi ottelun avausmaalista ajassa 5.24. Osuma jäi lopulta kuitenkin joukkueen ainoaksi. Columbus osui ensimmäisessä erässä kahdesti ja kerran päätöserässä. Maalit kirjattiin Ryan Murraylle, ylivoimalla osuneelle Oliver Bjorkstrandille sekä Alexander Wennbergille.

Carolina tasoitti

Myös Carolina Hurricanes tasasi ottelusarjan 1–1:een, kun se voitti Boston Bruinsin 3–2 tasaväkisen pelin päätteeksi. Carolinan Teuvo Teräväinen tasoitti 1–1:een ylivoimalla, kun toista erää oli pelattu 15.13 minuuttia. Sebastian Aholle kirjattiin osumasta syöttöpiste. Teräväisen osumaa seurasi pian Andrei Svetshnikovin 2–1-johtomaali, mutta johto suli pian Bostonin Brad Marchandin osumaan.

Päätöserään siirryttiin 2–2-tilanteessa, kunnes Dougie Hamilton ratkaisi pelin Carolinalle loppulukemin 3–2. Suomalaisista jäällä nähtiin myös Carolinan Sami Vatanen, joka pelasi reilut 19 minuuttia.

Bostonin maalilla vahtinut Tuukka Rask torjui 23 laukausta.

Kierroksella Las Vegas Golden Knights venytti sarjan voitot 2–0:aan, kun se kaatoi Chicago Blackhawksin 4–3 jatkoajalle venyneessä ottelussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: