Löikö Philadelphia Flyers -maskotti Gritty 13-vuotiasta fania? Poliisi tutkii pahoinpitelynä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

NHL-maskottia syytetään 13-vuotiaan pojan lyömisestä – Poliisi tutkii erikoista tapausta pahoinpitelynä

Philadelphia Flyers on selvittänyt Gritty-maskottinsa toimintaa.

Gritty on Philadelphia Flyersin pörröinen maskotti.

23.1.2020 14:34

Philadelphia Flyers -fani Chris Greenwell, 46, syyttää Flyersin maskottia, Grittyä, 13-vuotiaan Brandon-poikansa lyömisestä.

Greenwell ja hänen poikansa osallistuivat marraskuussa Flyersin kausikorttilaisille järjestettyyn tilaisuuteen, jossa oli mahdollista ottaa kuvia Grittyn kanssa. Kaksikko jonotti noin tunnin ennen kuin pääsi tapaamaan pörröisen maskotin.

Greenwellin mukaan hänen poikansa taputti Grittyä päähän sen jälkeen, kun yhteiskuva oli otettu. Brandon lähti kävelemään tilanteesta pois, mutta maskotti nousi ylös tuoliltaan ja kiirehti perään.

– Hän löi poikaani niin kovaa kuin pystyi, isä-Greenwell sanoo Philadelphia Inquirerille.

Greenwell vei poikansa väitetyn lyönnin jälkeen kiropraktikolle, jonka mukaan tämä kärsii lievästä kivusta ja ruhjeista selässä.

– Tiedän, ettei poikani toiminut oikein taputtaessaan häntä harmittomasti päälaelle. Flyersin työntekijä, joka lyö selkänsä kääntänyttä ihmistä ja satuttaa 13-vuotiasta, syyllistyy pahoinpitelyyn, on epäammattimainen ja täysin kelvoton organisaatioon, isä lataa.

Flyersin omistavan Comcast Spectacorin mukaan tapauksesta ei ole videomateriaalia, sillä ”alueella olevat kamerat on keskitetty muualle”. Yritys kertoo haastatelleensa Grittyä kyseisenä päivänä esittänyttä henkilöä, mutta hän ei pystynyt vahvistamaan Greenwellin kertomusta.

Seura ei ole myöskään löytänyt pahoinpitelylle silminnäkijöitä.

– Otimme herra Greenwellin syytökset vakavasti ja suoritimme perusteellisen tutkinnan. Emme löytäneet mitään, joka tukisi väitettä, Flyersin tiedottaja kertoo.

Poliisi tutkii

Gritty saapui Philadelphia Flyersiin vuonna 2018.

Flyers on tarjonnut todisteiden puutteesta huolimatta perheelle hyvitystä.

Comcast Spectacor olisi valmis päästämään pojan vaihtopenkille katsomaan lämmittelyitä ennen peliä. Isä ehdotti, että Brandon-poikaa näytettäisiin mediakuutiolla tai hänet päästettäisiin pukukoppiin tapaamaan pelaajia.

Greenwell ei ole silti ollut tyytyväinen Flyersin tapaan selvittää asiaa. Hän teki tapauksesta rikosilmoituksen, ja marraskuun tapahtumia tutkitaan pahoinpitelynä.

Philadelphialaisjoukkueen maskotit ovat syyllistyneet aikaisemminkin erikoisiin välikohtauksiin. MLB-joukkue Philadelphia Philliesin maskotti The Phillie Phanaticia kutsuttiin vuonna 2002 ”eniten oikeuteen haastetuksi pääsarjatason maskotiksi”.

Phillie Phanaticia on syytetty muun muassa liian kovaa halaamisesta ja naisen polven vahingoittamisesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos