Pasi Peltonen Ässien C-nuorten päävalmentajaksi - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässäikonista C-nuorten päävalmentaja – ”Joka päivä tulee mietittyä, millä tavalla kutakin yksilöä voisi auttaa vielä paremmin

Pasi Peltonen valmentaa ensi kaudella Ässien C-nuoria. Joukkue muodostuu pääosin 2004-syntyneistä pelaajista, joita Peltonen on valmentanut myös kahdella edelliskaudella.

26.3.2019 16:01

Pasi Peltonen on nimetty Ässien C-nuorten päävalmentajaksi kaudelle 2019–2020.

Pelaajauransa keväällä 2009 lopettanut Peltonen, 47, on toiminut pitkään eri juniorijoukkueiden valmennuksessa. Tuleva kausi on hänelle kolmas 2004-syntyneiden peräsimessä.

– Valmentamisen lisäksi Peltonen on osallistunut aktiivisesti eri koulutuksiin ja tuonut keskusteluiden kautta panoksensa seuran kehittämiseen. Ässien kannalta on erittäin hienoa, että entinen huippupelaaja on innostuneesti mukana seuran toiminnassa ja valmis myös kouluttautumaan, Ässät ry:n valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa kommentoi.

Peltonen vakuuttaa, että hänellä riittää intohimoa pelaajien kehittämiseen.

– Joka päivä tulee mietittyä, millä tavalla kutakin yksilöä voisi auttaa vielä paremmin. C-ikävaiheessa pelaajat ovat vielä huippu-urheilupolkunsa alkuvaiheessa ja on tärkeää pystyä rakentamaan pohjaa kuntoon myöhempiä vuosia varten, Peltonen miettii.

– Lopulta pelaajan oma halu ja motivaatio ovat ratkaisevassa asemassa.

Peltonen pelasi liigaurallaan 876 runkosarjan ottelua. Huipputasolla hän edusti vain Ässiä ja voitti SM-pronssia 1995 sekä SM-hopeaa 2006. Ottelumäärissä Peltonen on Ässien historiassa omilla luvuillaan.

1 402 rangaistusminuutilla Peltonen oli pitkään SM-liigan kaikkien aikojen jäähykuningas. Edelleen hän on tilastossa toisena. Edellä on vain uraansa yhä jatkava ja jo yli tuhat runkosarjan peliä pelannut Markus Kankaanperä.

Peltosen apuna C-nuorten valmennusryhmässä ovat Tony Luukkala ja Lauri Korpela sekä maalivahtivalmentajana Joni Rinne.

C1-joukkue osallistuu alkavalla kaudella C-nuorten SM-alkusarjaan. Joukkue muodostetaan pääosin vuonna 2004 syntyneistä pelaajista. Kilpailusääntöuudistusten johdosta joukkueessa voi pelata kaksi vuonna 2003 syntynyttä pelaajaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut