Liigagallup kapteeneille - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

SK-gallup: 36-vuotias Tappara-hyökkääjä nousee kapteenien arvioissa Liigan parhaaksi pelaajaksi – HIFK-kippari ihailee Porin ”vihamielistä” tunnelmaa

Peräti kuusi kapteenia nimesi Kristian Kuuselan Liigan parhaaksi pelaajaksi. Helsingin vanha jäähalli on useimmille pahin, mutta samalla myös mieluisin paikka matkustaa vieraspeliin. Pelicans puolestaan koetaan ärsyttäväksi vastustajaksi.

Liigajoukkueiden kapteenit kokoontuivat yhteiskuvaan Kanada-maljan ympärille keskiviikkona Helsingissä.

12.9.2019 18:47 | Päivitetty 12.9.2019 19:01

Liigakausi alkaa tänään viime kauden finaaliparin kohtaamisella, kun HPK ja Kärpät ottavat yhteen Hämeenlinnassa. Oikein toden teolla Liiga pyörähtää käyntiin perjantaina.

Satakunnan Kansa laittoi jokaisen jääkiekon liigajoukkueen kapteenin testiin ja kysyi viisi kiperää kysymystä jokaiselta. Gallupin kysymykset kuuluivat:

1) Mikä on paras tai pahin vieraspelipaikka?

2) Entä ärsyttävin vastustaja?

3) Tulevan liigakauden paras pelaaja?

4) Oman joukkueesi mielenkiintoisin persoona pukukopissa?

5) Kapteenin motto?

Lennart Petrell, HIFK

1) En tiedä onko pahin, mutta tykkään Porista. Se on kiva paikka pelata. Meillä on yleensä joka kausi muutama viikonloppupeli siellä. Porissa on iso seisomakatsomo, jossa on aina hyvä fiilis. Koen, ettei meitä siellä varsinaisesti kannusteta, vaan se on jopa vähän vihamielinen paikka. Toisaalta he arvostavat myös sellaista lätkää, mitä me pelaamme. Tykkään tosi paljon pelata siellä varsinkin silloin, kun Ässät menestyy ja se välittyy sinne katsomoon. Tunnelma on katossa, siitä minä nautin.

2) Kärpät ärsyttää. Ne ovat voittaneet meidät kaksi kertaa putkeen välierissä. Haluaisin päästä voittamaan ne finaalissa.

3) Tykkään, että Kristian Kuusela on aivan erinomainen. Mitä kaikkea hän pystyy tekemään jäällä ja kuinka kokonaisvaltainen pelaaja hän on.

4) Meillä on onneksi monta, kaikennäköisiä persoonia. Ville Varakas ja Juho Keränen ovat aika värikkäitä ja sosiaalisia tyyppejä. Heitä on kiva seurata.

5) Paljon hyvää. Se on vähän sellainen vitsi, mutta kuvastaa omaa elämänasennettakin. Vaikka olisi 99 prosenttia huonosti, niin aina sieltä jotain hyvääkin löytyy, kun oikein miettii.

Niklas Friman, HPK

Niklas Friman (oikealla) nostaa Liigan parhaaksi pelaajaksi viime kauden seurakaverinsa Teemu Turusen (keskellä).

1) Hakametsä on ollut minulle aina jostain syystä vaikea. En tiedä, mistä se johtuu.

2) Sport ja Ässät. Ovat vaikeita vastustajia, kun saavat viikonloppuhuuman päälle.

3) Hyvä ystäväni Teemu Turunen tulee varmasti parantamaan vielä viime kaudesta ja on aika lähellä tätä titteliä.

4) Nostan tähän Valtteri Puustisen Savosta. Hyvän lupsakka kaveri. Tuo vähän väriä ja vaihtelua koppiin.

5) Ei ole varsinaista mottoa, mutta arvostan tosi korkealle rehellistä työntekoa. Haluan olla helposti lähestyttävä kapteeni meidän nuorille kavereillemme.

Eemeli Suomi, Ilves

Ilveksen Eemeli Suomi hehkuttaa naapuriseuran Kristian Kuuselaa varauksetta.

1) Nordikselle on aina hieno mennä pelaamaan. Siellä saa aina pienen ekstralatauksen. Tunnelma on hyvä ja HIFK sytyttää.

2) Kärpät. Oulu on aina vaikea paikka. Pitkä matkustus ja hyvä joukkue odottaa vastassa.

3) Kristian Kuusela pelaa joka vuosi hyvällä tasolla. Häntä vastaan on vaikea pelata. Ei tee tyhmiä ratkaisuja eikä ota turhia riskejä hyökkäyspään alueella. Sellainen pelaaja, jota arvostan.

4) Niko ”Bono” Peltola. Tuli kesken viime kauden sisään ja on kyllä mielenkiintoinen persoona. Tosi mukava jätkä. Tulee sellaisia tempauksia aina välillä, että niistä saa hyvän mielen. Esimerkkejä en viitsi tähän sanoa. Värikäs persoona.

5) Ei ole mottoa.

Miika Roine, Jukurit

1) Jyväskylästä kun olen kotoisin, niin se on itselle mieluisin. Hämeenlinna on paha. Siellä on aina startit vaikeita. Kotijoukkue on tosi valmiina ja kaukalon mittasuhteet ovat hieman erilaiset, mihin on tottunut.

2) Pelicans. Tosi liikkuva joukkue, mutta silti siellä on sellaista kamppailua ja rouheutta, äijämeininkiä. Aina tietää, että heitä vastaan tulee kova ilta.

3) Kristian Kuusela. Monipuolinen ja kokonaisvaltainen pelaaja, todella luotettava. Tekee aina sen lähemmäs 60 pinnaa kaudessa.

4) Ville Leskinen. Erittäin räiskyvä tapaus. Vähän kiire koko ajan kaikkialle, sitten myös tapahtuu aina kaikenlaisia asioita.

5) Ei ole mottoa.

Juuso Vainio, JYP

Juuso Vainio on sovitellut maajoukkuepaitaakin päälleen, mutta Porissa hän ei tykkää pelata.

1) Pori ja Vaasa ovat vaikeimpia paikkoja. Nordis ja Hämeenlinna mieluisimpia. Helsingissä on aina kulkenut, kun taas jostain syystä Porissa ja Vaasassa on aina vaikeaa. Siellä on fyysiset joukkueet aina vastassa ja se tekee pelaamisesta hankalaa.

2) Ässät on lauantai-iltana kotonaan vaikea.

3) Justin Danforth on pirun vaikea puolustaa. Sen kokoiseksi jätkäksi pirun vahva ja tekee aika paljon vielä vastataklauksia.

4) Alex Lindroos ja Robert Rooba on mukava kaksikko seurata. Heistä puhutaan ”importseina”, he ovat vähän villejä luonteeltaan.

5) Ei oikein löydy mitään, mä oon huono näissä.

Tommi Jokinen, KalPa

1) HIFK:n hallista olen aina tykännyt. Siellä huokuu sellainen hokiperinne. Olen aina nauttinut pelata Helsingissä.

2) Kärpät on ollut ärsyttävän hyvä viime vuosina. Sport on myös sellainen takiaisporukka, joka operoi koko ajan vähän harmaalla alueella. Inhottava vastustaja.

3) Vanha konkari Kristian Kuusela. Siinä on sellainen pelaaja, joka on vuodesta toiseen pistepörssin kärkikahinoissa. Tasaisen varma. Ei tee säihkyviä suorituksia, mutta joka kausi tulee sellaiset 50–60 pistettä.

4) Lasse Lappalainen. Muut jätkät saa hänestä paljon huumoria. Hänelle saa nauraa hyvässä hengessä.

5) Meistä tulee huokumaan sellainen, että olemme tiivis joukkue. En sitä sen paremmin osaa muotoilla.

Alexander Bonsaksen, KooKoo

1) Yksi vaikeimmista on Helsinki. Pieni kaukalo ja fyysinen joukkue on aina vastassa.

2) Ehkä Pelicans. Kun he saavat vauhdin päälle, heitä on vaikea pysäyttää.

3) Jesse Puljujärvi tulee olemaan yksi parhaista. Kilpailu on kovaa tälläkin kaudella, mutta juuri nyt tuntuu, että Puljujärvi on isoin nimi Liigassa.

4) Maalivahtimme Niilo Halonen. Hän on mielenkiintoinen ja hauska tyyppi.

5) Ei ole mottoa.

Lasse Kukkonen, Kärpät

1) Ai että, ne ovat kaikki aika vaikeita. Nordiksen hallista tykkään kyllä paljon. Hyvä tunnelma ja halli on yleensä täynnä. Meille vieläpä helppo matkustus, kun pääsemme lentämällä suoraan kohteeseen.

2) Otetaan HIFK. Iso hieno seura, jolla on pitkät perinteet. Aina vaikea paikka pelata.

3) Annetaan ajan näyttää, en tiedä vielä. Teemu Turunen voi olla aika lähellä.

4) Radek Koblizek on hieno poika. Oikein energinen. Hyvä sekoitus, kun on ollut pitkään Oulussa. Tshekkiläinen velikulta sekoitettuna pohjoissuomalaiseen hiljaisuuteen. Se on hyvä kombo.

5) Nautitaan arjesta.

Tapio Laakso, Lukko

Tapio Laakson motto on englanninkielinen: Never too low, never too high.

1) Helsingin vanha jäähalli on todella upea paikka pelata joka kerta, kun sinne pääsee. Popkorni tuoksuu ja on sellaista vanhan jäähallin meininkiä.

2) Vaikea sanoa, mutta kaikki hyvät ovat ärsyttäviä joukkueita. Ajattelee jotain Kärppiä, niin joka kerta niitä vastaan on vaikea pelata. Sanotaan siis Kärpät.

3) Eemeli Suomi, Ilves. Kokonaisvaltainen pelaaja, ei löydy heikkouksia.

4) Siellä on paljon hienoja persoonia, mutta sanotaan vaikka Jonne Tammela. Hän katsoo maailmaa vähän muita avarammin ja hieman eri näkökulmasta. Sitä kautta tulee hyviä ajatuksia.

5) Never too low, never too high.

Hannes Björninen, Pelicans

1) Helsinki on erityinen. Siellä on hyvä tunnelma ja sinne on kiva mennä haastamaan suurta joukkuetta.

2) Kärpät. Heillä on joka kausi tosi laadukas joukkue ja pelit ovat aina kovia.

3) Ulkomaalaisista Lukon Justin Danforth on todella hyvä ja nopea. Vaarallinen koko ajan. Kotimaisista vedän kotiinpäin ja sanon Juhamatti Aaltonen. Häneltä voi odottaa mitä vaan. Todella arvaamaton ja kova tekemään pisteitä, kuten Danforthkin.

4) Jesse Ylönen tykkää rokista ja hevistä tosi paljon. Vaikka on nuori jätkä, niin häntä voi sanoa vanhanliiton äijäksi.

5) Ei ole mitään.

Elmeri Kaksonen, SaiPa

1) Helsingin jäähalli. Aina hyvä tunnelma ja hyvin latautunut kotijoukkue vastassa.

2) Pelicans. Tosi sitkeä ja hyvin peliin pumpattu joukkue. Tulevat alussa aina tosi kovaa. Se on ollut meille viime vuosina aina paha vastustaja.

3) Kristian Kuusela. Kaikista monipuolisin, pelaa yli- ja alivoimaa. Omalle joukkueelleen tärkein pelaaja vuodesta toiseen. Tekee paljon pisteitä, mutta ei tingi puolustuspelistä.

4) Tomas Zaborsky. Erittäin intohimoinen kiekkomies. Tekee kaikki hommat viimeisen päälle ja omaa tosi vahvoja mielipiteitä.

5) Elämän mottona on: päivä kerrallaan.

Erik Riska, Sport

1) Rauma on paras, koska siellä on niin hyvät vieraskopit. Jos miettii vain koppeja, niin pahin on Kuopio. Siellä on pienet kopit.

2) Ärsyttävä vastustaja on sellainen, joka tekee tunteen, että olet koko ajan vähän alapuolella. Sanoisin, että Pelicans on sellainen.

3) Kristian Kuusela. Kokonaisvaltainen, osaa vähän kaikkea. Tuntuu, ettei tee juurikaan virheitä jäällä. Tietää varmasti aina, mitä tekee.

4) Roope Talaja on sellainen, että saa olla varuillaan. Voi sattua ja tapahtua mitä vaan. Joskus hän istuu ihan hiljaa, niin ettei koko miestä huomaa ja joskus puhuu erittäin kovaan ääneen.

5) Kiekko päätyyn ja perään.

Kristian Kuusela, Tappara

Tapparan Kristian Kuusela on monien mielestä Liigan paras pelaaja.

1) Tykkään pelata Porissa ja Raumalla. Porissa kun olen pelannut, niin siellä tulee aina vähän ekstraa. Jostain syystä olen tykännyt Raumallakin aina pelata.

2) Ehkä Pelicans. Halli ja kaukalon koko tekevät pelaamisen välillä ahdistavaksi.

3) Janne Pesonen. Vuoden olen saanut pelata samassa joukkueessa ja tiedän, kuinka hyvä pelaaja hän on. Monipuolinen, osaa hyökätä ja puolustaa.

4) Kemiläisen Valtteri. Mielenkiintoinen tyyppi jäällä ja jään ulkopuolella.

5) Aina pitää parantaa seuraavalle päivälle.

Lauri Korpikoski, TPS

TPS-kippari Lauri Korpikoski ei osaa vielä nimetä pahinta pelipaikkaa Liigassa.

1) En ehtinyt hirveän monta hallia kiertää viime kaudella, mutta Helsingissä ainakin oli hyvä fiilis. Pelasin yhden lauantaipelin siellä ja meininki oli hyvä.

2) En osaa sanoa tällä hetkellä tuohon mitään.

3) Vaikea sanoa. Varmaan tulee paljon uusia nuoria ja sitten on kovia vanhoja körmyjä. Voi olla, että joku maalivahti nousee parhaaksi pelaajaksi. Toivottavasti Liigan MVP löytyy omasta joukkueesta.

4) Topi Nättinen on mielenkiintoinen. Taiteilijaluonne, jolla on paljon erilaisia puolia.

5) Just win!

Niklas Appelgren, Ässät

Niklas Appelgren tykkää pelata Helsingin vanhassa jäähallissa.

1) Helsinki. Paras paikka pelata, mutta samalla myös haastavin ja vaikein. Pitäisi jo pelkän HIFK:n nimenä kertoa paljon.

2) En osaa nimetä yhtä... Tai no, Tappara varmaan on. Organisoitu porukka, jossa on paljon hyviä jätkiä. Haastavuus tekee siitä ärsyttävän.

3) Paljon mielenkiintoisia nimiä on tullut takaisin ja nuoria hyviä jätkiä. Tämä on todella paha kysymys. Sanon Janne Pesonen. Kokenut pelimies, joka on voittanut paljon. On varmasti iso vahvistus Kärpille.

4) Mikko Salmio. Erittäin hyvä joukkuepelaaja ja ihminen.

5) Ei ole mitään mottoa. Eletään päivä kerrallaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: