Italia-Latvia 0-3 - Andreas Bernard torjui 62 kertaa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien ex-vahdin hikiset kisat jatkuivat: ensimmäisessä pelissä 52 torjuntaa, toisessa 62!

MM-kisojen heittopussi Italia hävisi Latvialle ”vain” 0-3, mistä kiitos kuuluu maalivahti Andreas Bernardille.

Maskinsa vaihtanut Andreas Bernard näyttää olevan ainoa Italian pelaaja, joka kuuluu A-sarjaan.

14.5.2019 22:35

MM-kisojen lilliputti Italia oli hävinnyt MM-kisojen kaksi ensimmäistä otteluaan rumin lukemin ennen tiistain koitosta. Suurmaat Sveitsi ja Ruotsi latoivat taululle hirvittävät lukemat 9-0 ja 8-0, joten Italian kahden pelin maaliero oli 0-17.

Tiistaina vastustajan taso oli maltillisempi, kuten loppuluvutkin. Perinteikäs MM-lätkämaa Latvia kaatoi sinipaidat ”vain” 3-0.

Huomattavasti suurempaan ryöpytykseen oli toki ainekset tässäkin ottelussa, mutta Ässistä tuttu maalivahti Andreas Bernard piti omiaan yksin pystyssä. Ottelun kulusta kertoo kaiken Bernardin torjuntasaldo, joka hakee vertaistaan MM-kisojen lähihistoriassa.

Italialaismolari venyi kiekon tielle mykistävät 62 kertaa. Latvialaiskollega Kristers Gudlevskis tarvitsi nollapeliin vaatimattomat 15 torjuntaa.

Bernardin torjuntaprosentti oli todella kova 96,88, vaikka omiin meni kaksi kiekkoa. Latvian viimeinen osuma syntyi tyhjiin.

Ensimmäisessä pelissä Sveitsiä vastaan Bernardille tuli yhdeksän takaiskun lisäksi 52 torjuntaa, joten kahdessa pelissä hän on nyt ollut kiekon edessä 114 kertaa.

Vaikka taakse on mennyt 12 kiekkoa, hänen torjuntaprosenttinsa on 91,20.

Ruotsia vastaan Bernard ei pelannut.

Sveitsiä vastaan Bernard pelasi vanhassa Ässien maskissaan, mutta Latvia-peliin pääsuojus oli vaihtunut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: