Ässiäkin sponsoroiva Nornickel Harjavalta on Jokerien uusi suurrahoittaja - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

IS: Ässiäkin sponsoroiva Nornickel Harjavalta on Jokerien uusi suurrahoittaja

KHL-Jokerit tiedotti taannoin, että kiekkolegenda Jari Kurrista tuli seuran taustayhtiön pääomistaja ja puheenjohtaja.

7.6.2019 17:43 | Päivitetty 7.6.2019 17:46

Vankkojen lähdetietojen mukaan Nornickel Harjavalta on Jokerien uusi suurrahoittaja, kertoo Ilta-Sanomat.

IS:n tietojen mukaan Jokereita aiemmin rahoittanut Gennadi Timtshenko on adjutanttiensa kanssa löytänyt Jokereille uuden, merkittävän rahoittajan: oligarkki Vladimir Potaninin, joka kuuluu Nornickel -konsernin omistajiin. Nornickeliä pidetään yhtenä maailman johtavista nikkelijalostamoista ja Potanin on Venäjän kuudenneksi rikkain liikemies 16 miljardin euron omaisuudellaan.

Potaninin omistamaan Nornickel -konserniin kuuluu Nornickel Harjavalta Oy, jonka kanssa Jokerit solmi jo vuoden 2018 alussa merkittävän yhteistyösopimuksen.

Jokerit tiedotti tuolloin, että yhtiö on jatkossa yksi seuran pääkumppaneista. Yhtiö siirsi IS:n tietojen mukaan jo kauden 2018–2019 aikana suuria summia Jokereille, ja jatkossa sen rahoittajan rooli vain kasvaa.

IS:n mukaan uuden järjestelyn taustalla painavat USA:n asettamat talouspakotteet, jotka ovat merkittävästi hankaloittaneet Jokerien toimintaa viime kausina.

Kun Timtshenko on ollut pakotelistalla, ulkomailta tulevan rahan kierrättäminen Jokerien tilille ei ole ollut yksinkertaista, ja tämän vuoksi seuralta on jäänyt usein esimerkiksi pelaajapalkkoja rästiin.

Venäjän varapääministerinä 1990-luvulla tovin toiminut Potanin ei ole millään pakotelistalla.

Nornickel Harjavalta on myös Ässien pitkäaikainen tukija.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: