Erik Haula debytoi ensi yönä Panthersissa – saman seuran asu oli 5-vuotiaana hänen ensimmäinen NHL-pelipaitansa: ”Uskoisin, että fiilis enemmän nousi kuin laski” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Erik Haula debytoi ensi yönä Panthersissa – saman seuran asu oli 5-vuotiaana hänen ensimmäinen NHL-pelipaitansa: ”Uskoisin, että fiilis enemmän nousi kuin laski”

Florida on Erik Haulan neljäs NHL-seura. Aiemmin hän on pelannut Minnesotassa, Vegasissa ja tämän kauden Carolinassa.

25.2.2020 19:13

Pori

Maanantaina kello 10.30 Erik Haula sai tiedon, että hänet on myyty Carolina Hurricanesta Florida Panthersiin. Kello 15 hänen piti olla lentoasemalla.

– Ei siinä paljon pakkaamaan ehtinyt. Kamat tulevat perässä sitten kun tulevat, Haulan isä ja pelaaja-agentti Tomi Haula naurahtaa.

Itsekin työmatkalla oleva isä Haula on hässäkän keskellä ehtinyt olla poikaansa yhteydessä vain lyhyesti. Poika liittyi uuden joukkueensa mukaan Glendalessa, jossa Panthers kohtaa Suomen aikaa ensi yönä Arizona Coyotesin.

Arizonasta Panthers lentää Floridaan. Uusi kotiseutu on Erik Haulalle tuttu, sillä perhe on viettänyt siellä paljon aikaa jo pojan lapsuudessa.

Haula laittoikin siirtonsa jälkeen Instagramiin kuvan, jossa hän viisivuotiaana tuulettaa innoissaan Panthersin pelipaidassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Olimme niihin aikoihin aika paljon Floridassa. Joka reissulla kävimme kerran tai pari myös Panthersin peleissä, Tomi Haula kertoo.

– Panthersin paita oli Erikin ensimmäinen NHL-pelipaita.

Nykyään Hauloilla on myös asunto Floridassa. Sinne Erik ei kuitenkaan muuta, sillä Tampan eteläpuolella Floridan länsirannikolla sijaitsevassa asunnosta on kolmen tunnin matka Panthersin kotipaikkaan Sunriseen, joka on osavaltion itärannikolla.

– Vielä ei kannata asuntoasioita miettiä, kun ei tiedä, onko edessä 400 vai 20 peliä Floridassa, Haula viittaa pelaajien asemaan seurojen pelinappuloina.

Haulan viimeisestä pelistä Hurricanesissa tuli ikimuistoinen. Kun joukkueen molemmat maalivahdit loukkaantuivat, tolppien väliin hätäavuksi riensi 42-vuotias jääkoneen kuljettaja David Ayres. Voiton torjunut Ayres kertoi pelin jälkeen, että juuri Haula rauhoitteli häntä toisella erätauolla pukukopissa.

– Pidä hauskaa. Vaikka päästäisin kymmenen maalia, emme välitä. Pidä vain hauskaa, Ayres kertoi Haulan sanoneen.

Pelin jälkeen Carolinan pelaajat keräsivät maalivahdille tippiä.

Miellyttävä yllätys

Siirto ei tullut isälle eikä pojalle yllätyksenä. Isä uskoo Carolinan tienneen, ettei jatko seurassa ollut Erikin päällimmäinen suunnitelma. Niinpä pelaaja kannatti vaihtaa, koska ensi kesänä hän on ensimmäisen kerran niin sanottu vapaa agentti, joka voi neuvotella sopimuksesta minkä seuran kanssa tahansa.

Se että kauppakumppaniksi tuli juuri Florida, oli Hauloille yllätys. Miellyttävä yllätys.

– Uskoisin, että Erikin fiilis enemmän nousi kuin laski.

Florida voi tarjota hyvän mahdollisuuden sopimusnäyttöihin, miksei menestykseenkin.

– Riippuu ihan, miten homma lähtee kulkemaan. Jos Floridassa pääsee kakkosketjuun, siinä voi saada aika hyvät laiturit vierelle.

– Eikä Panthersin joukkue ole huono. Sillä on hyvä peräpää. Jos joukkue saa flow-tilan päälle, mitä vain voi tapahtua.

Aleksander Barkovin kipparoima joukkue on samoissa asemissa kuin Haulan ex-ryhmä Carolina. Molemmat käyvät kovaa taistelua pudotuspelipaikoista.

Viime peleissä Floridan kokoonpanossa on nähty myös Aleksi Saarela.

Isä Haulalle maistuisi kuvio, jossa Floridan ensi kauden senttereistä kolme olisi suomalaisia: Barkov, Haula ja Juho Lammikko.

Haulan asiakkaisiin kuuluva Lammikko on antanut Kärpissä vahvoja näyttöjä myös Pohjois-Amerikkaan. Noormarkkulaisen NHL-pelaajaoikeudet ovat yhä Floridalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: