NHL ja pelaajayhdistys saivat paluusuunnitelmat tehtyä – päivittäistä testaamista, ei vierailuja kaverin huoneessa, perheet mukaan vasta välierävaiheessa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

NHL ja pelaajayhdistys saivat paluusuunnitelmat tehtyä – päivittäistä testaamista, ei vierailuja kaverin huoneessa, perheet mukaan vasta välierävaiheessa

Gary Bettman näkee, että NHL-kausi 2019–2020 saadaan pelattua loppuun.

6.7.2020 15:03

New York

Jääkiekkoliiga NHL ja liigan pelaajayhdistys NHLPA ovat saaneet valmiiksi protokollat, joilla koronaviruksen maaliskuussa keskeyttämää kautta lähdetään jatkamaan. Asiasta kertoivat muun muassa ESPN ja TSN.

Paluuprosessin osa 3:n eli harjoitusleirien ja osa 4:n eli Torontossa ja Edmontonissa pelattavan 24 joukkueen turnauksen säännöt on vielä hyväksyttävä NHLPA:n hallituksessa ja liigan pelaajien äänestyksessä sekä NHL:n hallinnossa. Mukana on myös liigan uusin työehtosopimus. Päätöksiä odotellaan tällä viikolla, ja liiga tähyää harjoitusleirien aloittamiseen 13. heinäkuuta eli ensi maanantaina. Turnauspelit Torontossa ja Edmontonissa alkaisivat 1. elokuuta, ja mestaruutta ratkotaan finaalisarjassa Edmontonissa näillä näkymin varhain lokakuussa.

Turvamääräykset pelipaikkojen eristetyssä "kuplassa" ovat tiukat. Jokainen "kuplassa" oleva testataan koronaviruksesta päivittäin. Mukana testausohjelmassa ovat pelaajien ja joukkuehenkilökuntien ohella niin hallien työntekijät kuin hotellien baarimikot, tarjoilijat kuin siivoojatkin ja kaikki muutkin, jotka ovat kontaktissa toisiin. Testejä tulee näin ollen TSN:n mukaan turnauksen alkuvaiheissa yli 2  000 joka päivä.

Omat huoneet ja maskipakko

Joukkueet majoittuvat hotelleissa kukin omaan kerrokseensa, ja jokaisella pelaajalla on oma huone. Kaverin huoneessa ei saa käydä, mutta hotellin baarit ja ravintolat ovat auki, turvavälien kanssa tietenkin. Joukkueet voivat myös järjestää "kuplan" ulkopuolista tapahtumaa kuten vaikkapa golfin peluuta, mutta tuolloin kuljetukset ja hygieniaohjeistukset ovat tarkkoja. Suojamaskeja on käytettävä suurin piirtein aina oman huoneen ulkopuolella, pelaamista, harjoittelua ja syömistä/juomista lukuun ottamatta.

Pelaajien lähiperheet eli puolisot/lapset pääsevät "kuplaan" vasta sitten, kun liigassa pelataan välieriä. Tuonne asti päässeiden joukkueiden pelaajilla tulee siis vähintään viisi viikkoa yhtäjaksoista eroa perheistään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: