Lukko jatkaa kovia hankintojaan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukko jatkaa kovia hankintojaan – nyt tarttui haaviin nuorten maailmanmestari

Ville Heinola ja Tarmo Reunanen lähtevät uudelleen Pohjois-Amerikkaan.

Vili Saarijärvi yritti läpimurtoa NHL:ään Detroit Red Wingsin organisaatiossa.­

15.5.2020 10:20

Rovaniemellä syntynyt, 22-vuotias oikea käsi alhaalta ampuva puolustaja Vili Saarijärvi vahvistaa Rauman Lukkoa seuraavan kahden kauden ajan.

Kärppien junioripolun läpikäynyt Saarijärvi siirtyy Lukkoon AHL-joukkue Grand Rapid Griffinista. Saarijärvi on myös nuorten maailmanmestari.

– Meidän nuoret erinomaiset hyökkäysorientoituneet puolustajamme Ville Heinola ja Tarmo Reunanen lähtevät kohti Amerikan valloitusta ja heidän mukanaan lähtee paljon nuoruuden intoa sekä todellista kiekollista talenttia. Pohdimme mistä saisimme samanlaista talenttia tänne ja onneksemme Vili Saarijärven nimi tuli esille. Saimme hänet meille kaikkien tapahtumien jälkeen, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt taustoittaa seuran tiedotteessa.

– Vilin potentiaali on todella korkealla. Hän on yrittänyt saada NHL-ovea auki, mutta vielä se ei ole ihan auennut. Tavallaan nyt Amerikan valloitukseen hänelle aikalisä ja meille pelaamaan. Yhteinen tavoitetila on selvä. Kaksi huippukautta Lukon paidassa ja toivon mukaan hän saa sitten uuden mahdollisuuden NHL:ssa.

Nimenä Saarijärvi ei välttämättä ole suurelle yleisölle tuttu, vaikka mies pelasikin erinomaiset nuorten kilpailut. Miehen tie vei jo nuorena Pohjois-Amerikkaan.

– Hän on jo vakio AHL:n pelaaja, mikä kertoo tasosta. Veti upeat kaksikymppisten kisat (U20), joten tiedämme että liigaan on tulossa todella kovatasoinen pelaaja. Ei tarvitse miettiä riittääkö taso. Se riittää varmasti. Rehellisesti on sanottava, että odotuksissa on hänen olevan liigatasolla kärkipuolustajia.

– Erittäin hyvä syöttämään ja liikkumaan. Jämäkkä rightinpuolen pelaaja, jolla ei isoja heikkouksia ole. Jos saamme napsun ominaisuuksia eteenpäin, niin sen jälkeen mahdollisuus uuteen yritykseen NHL:ssa on olemassa. Erinomaisen hyvä luonne, iloinen kaveri ja tulee olemaan meille todella iso vahvistus kaiken kaikkiaan.

"Tavoitteena on ottaa iso rooli Lukossa"

Saarijärvellä oli eri vaihtoehtoja, mutta keskustelut urheilujohtaja Sahlstedtin kanssa saivat miehen vakuuttumaan.

– Mietimme, mikä olisi paras paikka tällä hetkellä olla ja kehittyä. Keskustelin Kalle Sahlstedtin kanssa ja jäi todella hyvä fiilis siitä miten hommat Raumalla toimii pelitavasta lähtien. Raumalla on iso tuki yhteisöltä ja kiekkobuumi on kasvanut. Lukon pelityyli sopii minulle mitä kautta oli helppo tulla siihen päätökseen, että Rauma on paras paikka itselle kehittyä, Saarijärvi kertoo valintansa taustoja Lukon tiedotteessa.

Vili Saarijärven pelaajapolku ei ole aivan tavanomainen. Nuori mies lähti juniorina suoraan Pohjois-Amerikkaan.

– Polku oli todella kasvattava ja opettava. Lähdin nuorena pelaten juniorisarjoissa mitä kautta pääsin pelaamaan kolme kautta myös AHL:ssa. Hyvä polku itselle tässä vaiheessa, vaikka tavoitteeseen en päässytkään eli pelaamaan NHL:ssa. Suosittelen muillekin, koska siellä oppii myös jään ulkopuolelta erilaisia asioita. Jo juniorisarjoissa pelitahti on sellainen, että toiminta on todella ammattimaista ja kilpailu pelipaikoista on kovaa.

Minkälaisen pelaajan kannattajat näkevät ensi kaudella?

– Olen hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Vahvuuteni ovat pelinavaamisessa ja hyökkäysten tukemisessa. Liikun siniviivalla hyvin ja luistelu on muutenkin yksi isoimmista vahvuuksistani. Kehittyä mun pitää vielä kokonaisvaltaisesti ja saada lisää jämäkkyyttä puolustuspäähän. Puolustaja kun olen niin puolustaminen on se tärkein asia ja tässä aion Raumalla kehittyä entisestään.

– Tavoitteena on ottaa iso rooli Lukossa. Haluan näyttää, mutta en yliyrittää. Pysyn positiivisena mikä on mulle iso juttu myös jään ulkopuolella. Olen positiivinen persoona ja sitä kautta pystyn myös auttamaan joukkuetta vaikeina hetkinä.

Lukosta löytyy muutama tuttu pelaaja, joten pukukopista tulee pari tuttuakin kasvoa vastaan.

– Jonne Tammelan kanssa kävimme yhdessä junnumaajoukkueet läpi ja Linus Nymanin tunnen myös.

– On ilo tulla Lukkoon ja päästä pelaamaan raumalaisten kannattajien edessä. Kannattajista en ole kuullut kuin hyviä asioita. Odotan innolla ensimmäisiä pelejä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?