NHL-kausi jatkuu tänään – Lue tästä, minkälaisista asetelmista pudotuspelien esikierrokset lähtevät käyntiin - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

NHL-kausi jatkuu tänään – Lue tästä, minkälaisista asetelmista pudotuspelien esikierrokset lähtevät käyntiin

Nashvillessä on mielenkiintoinen suomalaisvahtien kamppailu. Entä pystyykö Carolina murtamaan runkosarjamyytin, ja miten onnistuu Winnipeg Jetsin Patrik Laine?

Joel Armian Montreal Canadiens kohtaa Pittsburgh Penguinsin.

1.8.2020 7:00

NHL:n pudotuspelivaiheen ensimmäisen osaan lähtee 33 suomalaista jahtaamaan Stanley Cupin voittoa. Kun varsinaiset playoffs-pelit käynnistyvät, tulee kymmenen pelaajaa lisää, ja osan pelaajista kausi päättyy.

NHL:n jatko-otteluihin otettiin mukaan 24 joukkuetta runkosarjassa saatujen pisteprosenttien mukaan. Sarjataulukko laskettiin uusiksi, kun joukkueet olivat pelanneet eri määrän otteluita.

Itäisestä konferenssista suoraan jatkoon selviytyivät Boston Bruins runkosarjan ykkösenä, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals ja Philadelphia Flyers. Läntisestä konferenssista etenivät kakkosvaiheeseen hallitseva mestari St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegan Golden Knights ja Dallas Stars.

Idässä ja lännessä neljä parasta pelaavat sijoitusottelut kaikki vastaan kaikki -periaatteella. Sijoitusotteluilla ratkaistaan järjestys tuleviin pudotuspeleihin.

Käymme läpi pudotuspelien esikierroksen otteluparit. Jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Esikierroksen voittajat etenevät jatkoon ja pelaavat oman konferenssin sisällä niin sanotusti normaalit pudotuspelit, jolloin jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Vastaavasti esikierroksella hävinneet pääsevät tavoittelemaan NHL:n ykkösvarausta, joka jäi auki, kun varausvuorot jaettiin aikaisemmin kesällä.

Itäinen konferenssi

Pittsburgh Penguins–Montreal Canadiens:

Pittsburgh on vahva suosikki nuorta Montrealia vastaan. Penguinsin kapteeni Sidney Crosby joutui jättämään kuudesta harjoituksesta viisi väliin loukkaantumisen takia mutta ehti pelikuntoon. Montreal keräsi runkosarjassa vähiten voittoja jatkoon päässeistä joukkueista.

Suomalaiset: Pittsburgh: mv Emil Larmi, p Juuso Riikola. Montreal: h Joel Armia, h Artturi Lehkonen, kh Jesperi Kotkaniemi.

Carolina Hurricanes–New York Rangers:

Kertoiko runkosarja kaiken joukkueiden tasoerosta? NY Rangers voitti jokaisen neljästä kohtaamisesta. Carolina toivoisi saavansa takaisin ylivoimapuolustaja Dougie Hamiltonin, jonka jalka katkesi runkosarjassa. Huippukunnossa Hamilton ei ole, mutta voisi auttaa Sebastian Ahoa ja Teuvo Teräväistä. Mielenkiintoista nähdä Kaapo Kakko taas kypsempänä pelaajana.

Suomalaiset: Carolina: Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, p Sami Vatanen. NY Rangers: Kaapo Kakko.

New York Islanders–Florida Panthers:

Floridalla on edessään vaikeat ajat, jos maalivahti Sergei Bobrovski jatkaa haparointiaan. Myös suomalaissentteri Aleksander Barkov saisi nousta vahvasti esille. Taitoa ja osaamista riittää. NY Islanders vei niukasti kaikki kauden kolme kohtaamista.

Suomalaiset: NY Islanders: h Leo Komarov, h Otto Koivula, mv Christopher Gibson. Florida: kh Aleksander Barkov, kh Erik Haula, h Eetu Luostarinen, h Aleksi Saarela.

Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets:

Toronto pelaa kotihallissaan Scotiabank-areenalla, mutta ei saa tyhjässä hallissa yleisönsä tukea. Columbus sai alakertansa tiiviiksi, kun Seth Jones on kuntoutunut. Hän ja Zach Werenski ovat yksi sarjan parhaista pakkipareista. Kohtasivat kahdesti runkosarjassa ja molemmat voittivat. Yhtä tasaista nytkin.

Suomalaiset: Toronto: h Kasperi Kapanen, mv Kasimir Kaskisuo. Columbus: p Markus Nutivaara, mv Joonas Korpisalo.

Läntinen konferenssi

Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks:

Chicagon kausi oli menossa kuralle, kunnes alkoi pieni loppukiri. Oilers pelaa kotihallissaan mutta voi hävitä silti. Chicago vei pisteet runkosarjakohtaamisissa. Suomalaisten panokset jäävät ottelussa puolustaja Olli Määtän varaan. Voi olla liikaa toivottu, että Kevin Lankinen saisi ensimmäiset NHL-pelinsä.

Suomalaiset: Edmonton: mv Mikko Koskinen. Chicago: p Olli Määttä, mv Kevin Lankinen.

Nashville Predators–Arizona Coyotes:

Nashvillessä pohditaan, kumpi suomalaisvahdeista, kokenut Pekka Rinne vai haastaja Juuse Saros, pelaa ykkösenä. Vaaka alkaa kallistua Saroksen puolelle. Nashvillen runkosarja oli epätasainen, mutta joukkueen laatu riittäisi vaikka Stanley Cupin voittamiseen. Runkosarjavoitot menivät tasan 1–1.

Suomalaiset: Nashville: h Mikael Granlund, h Eeli Tolvanen, mv Pekka Rinne, mv Juuse Saros. Arizona: mv Antti Raanta.

Vancouver Canucks–Minnesota Wild:

Minnesotan kippari Mikko Koivu aloittaa pudotuspelikesän toiseksi vanhimpana suomalaisena. Nashvillen Rinne on vajaan vuoden vanhempi. Minnesota oli täyskiidossa, kun sarja keskeytyi. Viimeisestä 18 ottelustaan joukkue voitti 12, ja sveitsiläishyökkääjä Kevin Fiala hakkasi huimat 26 pistettä (14+12). Wild vei runkosarjakohtaamiset 2–1.

Suomalaiset: Vancouver: p Olli Juolevi. Minnesota: kh Mikko Koivu, mv Kaapo Kähkönen.

Calgary Flames–Winnipeg Jets:

Vastakkain on pari, joka pelasi vain yhden ottelun toisiaan vastaan viime kaudella. Sen Jets vei jatkoajalla. Patrik Laine tuo mielenkiintoisen suomalaislisän. Kesällä Laine nähtiin vähän väliä golfmailan varressa, mutta nyt pitäisi saada kiekkomaila heilumaan oikeaan suuntaan. Jos maalivahti Connor Hellebuyck onnistuu, Jets möyrii eteenpäin.

Suomalaiset: Calgary: p Juuso Välimäki. Winnipeg: k Patrik Laine, p Sami Niku.

Antti Raannan Arizona Coyotes osallistuu ensimmäistä kertaa koskaan NHL:n pudotuspeleihin nykyisellä nimellään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut