Kristian Tanus taklasi Jack Druyryä olkapäällä päähän - tiedossa voi olla pelikielto - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Nuoret Leijonat voi huokaista helpotuksesta – Pistekuninkaan huomaamatta jäänyt raju taklaus ei tuonut pelikieltoa

Nuorten Leijonien tehokkain hyökkääjä on käytettävissä myös välieräottelussa.

Kristian Tanus antoi maagisen syötön Joonas Odenin 1-0-osumaan.

3.1.2020 10:31

Suomi eteni alle 20-vuotiaden kisoissa välieriin kaatamalla Yhdysvallat niukasti 1–0. Lisää jälkipyykkiä oli pestävänä, kun TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan kaksi ottelussa nähtyä tapausta on viety eteenpäin kurinpidon käsittelyyn.

Yhdysvaltojen joukkueelle kerrottiin torstai-iltana, että kurinpidon käsittelyssä on ainoastaan yksi jenkkipelaajan tapaus eli John Beecherin taklaus.

McKenzie uskoi toisen tilanteen liittyvän Nuoriin Leijoniin ja Kristian Tanukseen, joka taklasi Yhdysvaltain Jack Druryä kyynärpäällä päähän avauserässä.

Nuorten Leijonien General Manager Kimmo Oikarinen kuitenkin vahvistaa, ettei Tanus ole saamassa pelikieltoa.

– Ei ole tullut mitään tietoa, että Tanuksen tapaus olisi mennyt käsittelyyn. Ainoastaan jenkkipelaajan taklaus Erholziin on mennyt jatkokäsittelyyn, Oikarinen kertoi.

Jenkkipelaajan taklauksessa kyse on Beecheristä, joka taklasi Nuorten Leijonien Eemil Erholtzin selästä rajusti jään pintaan. Erholz löi päänsä kaukalon reunaan. Tilanteesta tuomittiin kahden minuutin jäähy.

Ottelussa nähtiin kuitenkin ruma taklaus jo ennen Beecherin niittiä, kun Tanus taklasi Druryä kyynärpäällä suoraan päähän. Drury kaatui rajusti taaksepäin ja mätkähti selälleen jään pintaan.

Taklauksesta ei tuomittu rangaistusta.

Tanuksen menettäminen olisi ollut Suomelle valtava takaisku, sillä Nuorilla Leijonilla on käytössään vain 11 hyökkääjää. Rasmus Kuparin peli päättyi loukkaantumiseen avausottelussa Ruotsia vastaan.

Tanus syötti Yhdysvallat-ottelussa Suomen ainoan maalin ja on joukkueen paras pistemies tehoilla 2+6.

Juttua muokattu kello 11.31: Lisätty Oikarisen kommentit ja tieto siitä, ettei Tanus saanut pelikieltoa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos