Ässät-Kärpät 18.01. - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Katso maalit: Ässät ja Kärpät takoivat hirmuisen määrän maaleja viihdyttävässä kiekkoillassa – kaksi pistettä Ouluun voittomaalikisan jälkeen

Juho Lammikko iski tehot 2+1 Ässiä vastaan.

18.1.2020 12:26 | Päivitetty 18.1.2020 20:01

1. erä: (0–2)

Ässät kesti Kärppien kyydissä kaksi minuuttia, kunnes kiekko oli porilaisten maalissa. Osuman teki Julius Hermonen, jolle maali oli kauden kolmas. Hän kiersi maalin ja laittoi kiekon vanhanaikaisella verkkoon. Ässien maalivahti Daniil Tarasov ei ollut tilanteessa parhaimmillaan.

Kärppien 0–1-maali

Telia TV:n kuvaa

Ässilläkin oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ihan hyvä määrä maalipaikkoja. Joukkue jatkoi kuitenkin tutun tehotonta menoaan. Laukaukset, haltuunotot ja syötöt eivät olleet parhaimmissa tilanteissa riittävän hyviä.

Tasaisissa merkeissä edettiin seuraavien minuuttienkin aikana. Ässät jatkoi edelleen tutulla tyylillään. Viimeinen silaus puuttui kaikesta tekemisestä ainakin hyökkäyspäädyssä.

Kärpät teki toisen maalinsa, kun erää oli jäljellä enää vajaa minuutti. Takatolpalta kiekon laittoi tyhjään verkkoon Ässien oma kasvatti Juho Lammikko. Hienon syötön hänelle jakoi Jesse Puljujärvi.

Kärppien 0–2-maali

Telia TV:n kuvaa

Avauserä oli pelillisesti tasainen. Ero oli siinä, että Kärpät teki paikoistan maaleja. Torjunnat Tarasov 6, Patrik Rybar 8.

2. erä: (2–1)

Ässät aloitti toisen erän pirteästi. Joukkue loi useammankin hyvän maalipaikan, mutta ruuti oli yli viisi minuuttia märkää. Lopulta patapaidat saivat palkinnon, kun kapteeni Niklas Appelgren pääsi laukomaan maalin edestä kavennuksen. Hyvän esityön osumaan teki Sami Lähteenmäki.

Ässien 1–2-kavennus

Telia TV:n kuvaa

Kavennuksen jälkeen nähtiin erittäin vauhdikas viisiminuuttinen. Kärppien Radek Koblizek laukoi yli edessään olevasta tyhjästä maalista, kun puolestaan Aleksi Rekonen ei osunut kiekkoon, kun hänellä oli edessään ainoastaan tyhjä maali. Muitakin paikkoja molemmissa päädyissä nähtiin.

Jyri Marttinen otti ottelun ensimmäisen jäähyn, kun toista erää oli pelaamatta hiukan yli seitsemän minuuttia. Kärppien ylivoima pyöri pari kertaa hyvin Ässien päädyssä. Lopulta Lammikko rankaisi kasvattajaseuraansa toisen kerran. Hyvä rannelaukaus yllätti Tarasovin.

Kärppien 1–3-maali

Telia TV:n kuvaa

Ässät pääsi ensimmäiselle ylivoimalleen vähän myöhemmin. Lammikko pääsi alivoimalla yksin läpi, mutta Tarasov torjui tilanteen ja esti hattutempun synnyn. Ässätkin onnistui samalla sekunnilla, kun ylivoima päättyi. Tylor Spink antoi hienon syötön Jakob Stenqvistille, joka laukoi kiekon tarkasti verkkoon.

Ässien 2–3-kavennus

Telia TV:n kuvaa

Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli huippupaikkansa lisämaaleihin. Kärpillä niitä oli kaksi, mutta tällä kertaa pelaajien ruuti oli märkää. Otto Kivenmäki laukoi Ässien laatupaikasta kiekon yli maalin.

3. erä: (3–2)

Ässät pääsi ottelun toiselle ylivoimalleen päätöserän alussa. Erityisen hyvin kiekko ei hyökkäysalueella pyörinyt, mutta Ässät laukoi silti ylivoimalla tasoituksen. Stenqvist tykitti hyvällä rannevedolla kiekon ohi Rybarin.

Ässien 3–3-tasoitus

Telia TV:n kuvaa

Ässät sai hyvän paineen Kärppien päätyyn, kun kolmatta erää oli takana noin kuusi minuuttia. Rybar sai kuitenkin torjuttua maalin edestä ohjatun kiekon suhteellisen helposti. Kerran Ässät kiskaisi hyvältä tontilta kiekon yli maalin.

Ässät luuli jo hetken siirtyneensä 4–3-johtoasemaan, kun erä läheni puoliväliään. Maalilla oli kova hässäkkä, ja Peter Tiivola tuikkasi kiekon sieltä kohti maalia. Sen jälkeen tuuletettiin, mutta lopulta turhaan. Tilannetta katsottiin pitkään videolta, mutta sieltä ei ilmeisesti näkynyt, että kiekko olisi ylittänyt kokonaan maaliviivan.

Pari minuuttia myöhemmin Tiivolalla oli edessään kokonaan tyhjä maali, mutta hän laukoi kiekon ohi. Seuraavassa vaihdossa Ässät vihdoin osui, kun Tyson Spink laittoi kiekon maalin edestä verkkoon. Kärpät haastoi tilanteen, mutta tällä kertaa maalia ei hylätty.

Ässien 4–3-johtomaali

Telia TV:n kuvaa

Kärppien ykkösketju oli joukkueelle kaikki kaikessa Porissa ja joukkue laittoi kovan vaihteen silmään Ässien maalin jälkeen. Puljujärvi laukoi lopulta kiekon verkkoon Lammikon syötöstä.

Kärppien 4–4-tasoitus

Telia TV:n kuvaa

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia, iski Ässät viidennen kerran. Mikko Salmio sai kiekon kuin lahjaksi maalin eteen, kun se pomppasi Kärppien puolustaja Aleksi Mäkelästä suoraan Salmiolla. Hän siirsi kiekon rystyllä ohi Rybarin ja Ässät jälleen johtoasemaan.

Ässien 5–4-maali

Telia TV:n kuvaa

Kärpät otti maalivahdin pois kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Rutinoitunut joukkue laittoi kiekon myös verkkoon, pyöritettyään noin minuutin verran Ässien päädyssä. Tasoituksen laukoi jälleen porilaisille erittäin tuttu Shaun Heshka.

Kärppien 5–5-tasoitus

Telia TV:n kuvaa

Jatkoaika: (0–0)

Ässillä oli jatkoajalla huippumahdollisuus ensimmäisenä, mutta Rybar torjui. Kärpät sai sen jälkeen huipputontin, mutta Tarasov pelasti Ässät.

Ässät pääsi pelaamaan ylivoimalla, kun jatkoaikaa oli jäljellä minuutti ja 17 sekuntia. Stenqvist veivasi itselleen mainion paikan, mutta Rybar torjui hattutempun. Myös Olli Vainiolla oli mainio mahdollisuus, mutta Rybar torjui senkin. Ässät ei maalia pystynyt tekemään.

Voittomaalikilpailu: (0–2)

Sami Lähteenmäki, ei maalia

Michal Kristof, maali

Tylor Spink, ei maalia

Radek Koblizek, maali

Telia TV:n kuvaa

Maalit:

01.54 Julius Hermonen (Tino Metsävainio, Jussi Jokinen) 0–1

19.03 Juho Lammikko (Jesse Puljujärvi, Mika Pyörälä) 0–2

25.45 Niklas Appelgren (Sami Lähteenmäki, Mikko Salmio) 1–2

34.21 Lammikko (Pyörälä, Puljujärvi) 1–3 YV

37.04 Jakob Stenqvist (Tylor Spink, Tommi Taimi) 2–3

43.10 Stenqvist (Roni Hirvonen, Taimi) 3–3 YV

51.39 Tyson Spink (Hirvonen, Tylor Spink) 4–3

53.01 Puljujärvi (Lammikko, Shaun Heshka) 4–4

55.30 Salmio 5–4

58.30 Heshka (Jakub Krejcik, Puljujärvi) 5–5

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Aleksi Rekonen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Roni Hirvonen

Niklas Peltomäki–Tommi Taimi

Kolmoskenttä:

Sami Lähteenmäki–Niklas Appelgren–Mikko Salmio

Jyri Marttinen–Olli Vainio

Neloskenttä:

Atte Mäkinen–Miro Mäkinen–Saku Salmela

Teemu Vuorisalo

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Severi Soukka)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut