Jalosella on ollut koko ajan fiilis, että Leijonia on vaikea voittaa: ”Pelataan vaan, voitetaan vaan” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jalosella on ollut koko ajan fiilis, että Leijonia on vaikea voittaa: ”Pelataan vaan, voitetaan vaan”

Jukka Jalosesta voi tulla sunnuntaina kolminkertainen maailmanmestari, kun Leijonat hakee toisintoa Bratislavan kevään 2011 tapahtumille.

Kari Lehtonen, Jukka Jalonen ja Mikko Manner lauloivat Maamme-laulua. Finaaliunelmasta tuli totta.

25.5.2019 21:51 | Päivitetty 25.5.2019 22:03

Bratislava

Jukka Jalosesta voi sunnuntaina tulla kolminkertainen maailmanmestari.

Kultaa tuli edellisistä Slovakian kisoista 2011 sekä alle 20-vuotiaiden kotikisoista 2016. Jalosen asema kaikkien aikojen menestyneimpänä leijonavalmentajana on kiistaton.

Päävalmentajan menestyksistä tämän vuoden finaalitie on ollut se kaikkein yllättävin. Jalonen kuitenkin vakuutti, ettei hän ole varsinaisesti edes yllättynyt.

– Harjoitusleiristä alkaen meitä on ollut vaikea voittaa. Sellainen fiilis täälläkin on ollut koko ajan.

– Finaalipaikka oli unelma, joka toteutuu. Lopputulosta emme tiedä, mutta edelleen meitä on vaikea voittaa. Aika näyttää, riittääkö se.

Nuorten MM-ryhmässä 2016 oli useita pelaajia, jotka eivät nyt NHL-miehinä olleet Jalosen käytettävissä. Meno Slovakiassa on kuitenkin ollut sellaista, ettei heitä ole tarvinnut kaivata.

– Haluan silti nähdä nuo pelaajat tulevaisuudessa maajoukkueessa, he ovat parhaita yksilöitämme. Olen varma, että myös näemme heitä maajoukkueessa, ehkä jo seuraavissa MM-kisoissa.

Kevät 2011 mielessä

Venäjä-voitossa Leijonien pelisuunnitelma toimi käytännössä täydellisesti.

Suomi puolusti vahvasti, eikä päästänyt Venäjän vauhdikasta ja taitavaa kiekkorallia käyntiin. Tälläkään kertaa Leijonat ei vain vetäytynyt altavastaajan jääkiekossaan, vaan aiheutti vastustajalle ongelmia aktiivisuudellaan.

– Lisäksi tällaisessa pelissä pitää olla hyvä maalivahti. Kevin Lankinen pystyi siihen noin 30 torjuntaan, mitä pitikin. Hän on kehittynyt tämän turnauksen aikana, Jalonen kehui.

– Pari viimeistä minuuttia olivat pitkiä. Vastassa oli kuitenkin Aleksander Ovetshkinin kaltaisia uhkia. Meinasi tulla äitiä ikävä, mutta Lankinen otti pari hyvää pelastusta.

Jalonen myönsi, että välierässä hänelle tuli mieleen myös kevään 2011 tapahtumat Bratislavassa.

Silloin Leijonat kukisti välierässä Venäjän 3–0. Loppuottelusta tuli puolestaan suomalaisten näytöstä.

Vaikka päävalmentaja oli ylpeä koko ryhmästään, totesi hän pelaajia yksilöimättä joidenkin pystyvän yhä ”inasen parempaan”.

– Meillä on ollut sellainen teema, että pelataan vaan. Miten me voimme olla vielä parempia, pelataan vaan, voitetaan vaan. Ei sen kummempaa ole.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut