Suomi voitti Norjan 2–1 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Slovakian MM-kisoihin valmistautuva leijonalauma kaatoi pikkumaa Norjan vain vaivoin

Arttu Ruotsalainen iski Suomen avausmaalin.

18.4.2019 21:22 | Päivitetty 18.4.2019 21:23

Suomen MM-kisoihin valmistautuva leiriryhmä kohtaa harjoitusottelussa Rovaniemen Lappi-areenalla Norjan. Suomi voitti avauserän pikamaalien turvin niukasti 3-1.

Leijonat aloitti salaman lailla, kun Arttu Ruotsalainen ja Sakari Manninen osuivat vain minuutin ja seitsemän sekunnin sisällä toisistaan. Osumat syntyivät ajoissa 6.57 ja 8.04.

Norja onnistui avauserässä kampeamaan vielä maalin päähän, kun Eetu Luostarinen istui kakkosta koukkaamisesta. Michael Hagan räväkkä rannelaukaus maalin edestä yllätti Jussi Olkinuoran ajassa 17.55.

Toinen erä oli maaliton. Ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät kaksi norjalaisjäähyä, joita Leijonat ei onnistunut hyödyntämään.

Myös kolmoserässä nähtiin tilastomerkintöinä lähinnä jäähyjä. Joel Kiviranta pääsi paketoimaan loppulukemat tyhjiin, kun Norja metsästi tasoitusta ilman maalivahtia.

Leijonat dominoi laukaisutilastoja mielin määrin, sillä kuteja maalia kohden kertyi parikymmentä enemmän kuin Norjalla. Viimeistely oli kuitenkin enimmäkseen kehnolla tasolla.

Leijonat ja Norja pelaavat Slovakian MM-jäillä eri alkulohkoissa. Suomi pelaa Kosicen A-lohkossa, Norja puolestaan Bratislavan B-lohkossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: