Ässien kokoonpanossa jälleen monta muutosta – vain kakkosketju ja pakkiparit ennallaan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien kokoonpanossa jälleen monta muutosta – vain kakkosketju ja pakkiparit ennallaan

Kaksoset jäällä. Vasemmalla Tylor Spink ja oikealla Tyson Spink. Kaksikon tunnistaminen on joukkueelle vielä työn alla.

18.9.2019 12:25 | Päivitetty 18.9.2019 14:04

Pori

Ässissä riittää kilpailua ja vaihtoehtoja kokoonpanojen rakentamiseen. Niitä vaihtoehtoja Ari-Pekka Selinin johtama valmennusryhmä myös käyttää.

Pata kohtaa illalla kotipelissään Tapparan. Lauantain TPS-peliin verrattuna vain kakkosketju sekä pakkiparit ovat pysyneet ennallaan.

Ilman tehoja olevien Spinkin kaksosten rinnalla nähdään jo kolmas eri pelaaja. Ensimmäisessä pelissä kanadalaisten laidalla oli Sami Lähteenmäki, toisessa Miro Mäkinen, ja nyt ykkösvitjaan nousee Niko Kivelä.

Ässien valmennusryhmään kuuluva Pasi Arvonen kertoi seuran ennakkovideolla, että Kivelä nousee ykköseen viime hetken muutoksena. Lähteenmäki jää sivuun ”pienen vamman” takia.

Kokoonpanoon palaavat Lenni Killinen ja jatkosopimuksen tehnyt Valtteri Pihlajamäki. Kahdessa ensimmäisessä pelissä laiturina ollut Mäkinen on nyt kolmosketjun sentterinä. Maalilla on puolestaan taas Daniil Tarasovin torjuntavuoro.

Hyökkääjistä katsomoon jäävät vammaa potevan Lähteenmäen lisäksi Lauri Kulmala, Otto Kivenmäki ja Jouka Juhola. Puolustajista sivussa ovat Teemu Vuorisalo ja Niklas Peltomäki.

Vastustaja Tapparan tolppien välissä nähdään ensimmäistä kertaa Michael Garteig. 27-vuotias kanadalainen voitti viime kaudella ECHL:n mestaruuden.

Kirvesrintojen riveissä kotikaupunkiinsa saapuu porilainen maailmanmestari Niko Ojamäki. Jo kaksi maalia tällä kaudella tehnyt Ojamäki pelaa Tapparan kakkosketjussa Patrik Virran ja Anton Levtchin rinnalla.

Sekä Ässät että Tappara ovat voittaneet ensimmäiset pelinsä. Tapparalla on tosin piste vähemmän kuin Ässillä, koska JYP kaatui vasta jatkoajalla.

Ässien kokoonpano:

Ykköskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Niko Kivelä

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Edwin Hedberg–Peter Tiivola–Roni Hirvonen

Jyri Marttinen–Tommi Taimi

Kolmoskenttä:

Aleksi Rekonen–Miro Mäkinen–Lenni Killinen

Simon Åkerström–Aleksi Varttinen

Neloskenttä:

Mikko Salmio–Niklas Appelgren–Valtteri Pihlajamäki

Saku Salmela

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Päivitetty kello 14.05: Lisätty tieto Lähteenmäen pienestä vammasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: