Jani Hakanpää johti Leijonien mieletöntä puolustustaistelua viimeisellä minuutilla - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jani Hakanpää johti Leijonien mieletöntä puolustustaistelua viimeisellä minuutilla: ”Aika pitkiä olivat viimeiset sekunnit, mutta onneksi summeri lopulta soi”

Jani Hakanpää pelasi loistavan ottelun puolustuspäässä, mutta ehti välillä myös hyökkäyspäähän hätyyttämään Andrei Vasilevskin vartioimaa maalia.

25.5.2019 19:25

Bratislava

Leijonien järkälemäinen puolustaja Jani Hakanpää oli jäällä turvaamassa 1–0-johtoa Suomi–Venäjä-välierän viimeisen minuutin.

Venäjä painoi rajusti päälle kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, mutta Leijonien mieletön puolustustaistelu toi voiton ja finaalipaikan.

–  Aika pitkiä olivat viimeiset sekunnit. Ei niitä ehtinyt laskea, mutta tuntuivat pitkiltä, mutta onneksi summeri sitten viimein soi ja pääsimme vähän tuulettamaan, Kärppien puolustaja tuumasi.

Hakanpää ja toinen oululaispakki Atte Ohtamaa olivat jäällä Venäjän valtavan loppupaineen aikana. Konseptit eivät kuitenkaan seonneet, vaan puolustussuunnitelma piti loppuun asti.

– Koitimme siinä Aten kanssa luutia tolpilla. Sovimme, että maalin takana venäläiset saavat pitää kiekkoa. Pyrkimys oli puolustaa keskustaa hyvin ja onnistuimme siinä. Muutaman kerran venäläiset pääsivät viivasta kokeilemaan, mutta jätkät uhrautuivat hienosti kiekkojen eteen. Keke (Kevin Lankinen) otti muutama hyvän torjunnan ja katkaisi yhden takatolpalle tarkoitetun syötönkin.

Mikä fiilis, kun summeri soi?

–  Aika mahtava. Mahtavaa, että saa tällaista kokea jääkiekkouralla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut